14.5.2019

Kotona uudessa talossaMaaliskuun lopulla tilanne raksalla alkoi näyttää niin lupaavalta valmistumisen kannalta että uskaltauduimme irtisanomaan vuokra-asuntomme huhtikuun loppuun. Vaikka aikataulusta tuli aika napakka, päätettiin että  kääritään hihat ja joudutetaan kaikki muuttolupaan ja taloesittelyyn tarvittava ajoissa valmiiksi. Olihan siinä soittelua sinne tänne, hikikarpaloita kämmenissä ja otsalla, sumplaamista ja sovittamista, mutta onnistuttiin. Kaiken PITI olla hyvissä ajoin järkätty ja säädetty, mutta ainahan kaikenlaista mutkaa ja viivästystä tulee jossakin kohtaa kuitenkin matkaan. Keittiön ovia odoteltiin jännityksellä loppumetreille saakka, portaikon viimeisiä paneeleita ammuttiin paikalleen kun raksan loppusiivoajat jo kolkuttelivat oveen. Minä kokosin hiki hatussa vaatehuoneen kaappeihin sisusteita vielä taloesittelypäivän aamuna.

Kaksi viimeistä viikkoa olivat aivan järjetöntä kiirettä ja puserrusta joka vei kaikki saatavilla olevat mehut. Ylimmän kuvan nappasin kun olimme juuri saaneet rakennusvalvonnalta muuttoluvan. Se oli paras mahdollinen palkinto hillittömästä loppukiristä - ja koko talon rakennuttamisen suururakasta. Seuraavan päivän Designtalo esitteli meidän talon omille asiakkailleen ja sitten alettiinkin jo suorin vartaloin muuttaa. Oli ehkä nopein muuttomme koskaan, kaikki pakattiin ja siirrettiin kämpästä toiseen kolmessa päivässä. Vappuna oli edellisen asunnon avaimet luovutettu ja tavaroita laitettiin paikalleen uudessa osoitteessa epätodellisissa tunnelmissa.

Ja sitten elämä vielä heitti eteen suurta surua lähipiirissä.

Olen keräillyt märän rätin hahmoani lattialta, ollut loputtoman väsynyt. Mutta nyt olen saanut parannella uupumusta KOTONA. Tämä talo on ollut toukokuun alusta asti ihana koti.

Nämä kuvat ovat viimeisiä joita löysin puhelimestani ajalta ennen muuttokuorman saapumista. Uudenkarhea musta keittiö (joka ansaitsee kokonaan oman postauksensa), uusi sohva muuten tyhjässä olkkarissa, pyykkikori ja -teline pikkuisessa kodinhoitohuoneessa, portaikon paneelit, eteisen ihana punainen kaakelilattia. Lisää tulee.

6 kommenttia :

 1. Hei,

  minulla olisi kysymys sormipaneelista. Vertailitteko eri toimittajien tavaraa, ja onko niissä eroja?

  Onnea uuteen kotiin - teillä näyttää ihanalta! Niin monia kauniita materiaaleja, ja omaankin makuuni sopivan yksinkertaista. (En itse välitä sellaisista todella näyttävistä sisustusratkaisuista lainkaan, ajattelen, että hyvät materiaalit pääsevät oikeuksiinsa parhaiten juuri melko yksinkertaisessa ympäristössä. Ja kuitenkaan teidän talo ei näytä tylsältä, vaan ihania yksityiskohtia riittää - niin kuin tuokin sormipaneeli! <3

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea maaliin paasysta taloprojektissa <3 Teilla nayttaa ihanalta! Ja voimia selattaa nama elaman yllatykset.

  VastaaPoista
 3. Hei, mistä olet tuon hurmaavan näköisen pyykkitelineen löytänyt? Kodin tarvikkeista pyykinkuivausteline on ahkerassa käytössä, mutta suurin osa valikoimasta on mielestäni suorastaan rumia. Tuo teillä oleva teline sopisi myös pienempään tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Teline on virolaisen Pesuliisun. Jos ei ole lahden taa asiaa niin ainakin Cilla's Helsingissä myy näitä. :)

   Poista
 4. Hei! Ihana koti ja onnea uuteen kotiin teille! Onko tuo kauniisti ladottu laatta pukkilan naturaa punaista 10x30? Upean näköinen joka tapauksessa!

  VastaaPoista