26.3.2019

Meillä on lattiaa!


Kaupallinen yhteistyö: Timberwise 
Näkymät talolla alkoivat kertaheitolla muuttua valmiimmiksi kun lattiaa alettiin asentaa. Ja ah mitä lattiaa, kyllä olen tämän parketin äärellä ehtinytkin huokailla! Nämä potretit lattioista ja mun varpaistani ovat ensimmäisiä kuvia joita näpsin puhelimella haltioissani kun parketin asennus oli alkanut yläkerrassa. Tästä tulee niin hyvä.

Aikalailla vuosi sitten jo valkkasin taloon tulevan lattiamatskun, vaikka itse talon suunnittelukin oli vielä vaiheessa. Silloisessa kaupunkikodissamme oli lipeöity lautalattia ja halusin jotakin materiaalia jossa olisi samaa fiilistä. Aivan täydellinen vaihtoehto löytyikin sitten kotimaiselta Timberwiselta, jonka lehtikuusiparketissa on mukavasti lipeöidyn puun fiilinkiä. Oikein miltään muuta valmistajalta en löytänytkään mitään aivan vastaavaa.

Tuosta lehtikuusiparketista on muuten todella mukavasti vaaleaa sävyvalikoimaa. Vaaleita vaihtoehtoja oli useampia ja löysinkin sieltä sitten yhden joka oli todella lähellä sitä vanhan lipeöidyn ja öljytyn lattiamme sävyä: Arctic. siinä on sopiva hitunen lämpöä ja tiedän että se on oivallinen pari meidän monille vanhoille huonekaluille. Liian kalpea ja viileänsävyinen lattia olisi saanut esim. mun kellastuneet Artek-aarteeni näyttämään hitusen nuhjuisilta.  Kyllä on ollut ilo hipsutella näillä harjatuilla, öljyvahatuilla pinnoilla. Niissä on älyttömän kaunis himmeä pinta ja ovat todella kivan tuntuiset. Huippua on myös se että Timberwise on suomalainen firma ja parkettien valmistus tapahtuu Loimaalla - erityisen mukavaa tällaisia ison kokoluokan hankintoja tehdessä jos vielä voi kannattaa kotimaista. Itseasiassa Timberwisen tehdas sijaitsee samoilla suunnilla kuin Vihreä talo, senkin laskin ilman muuta plussaksi!

Seuraavaksi yläkertaan väliovet ja listoituksia, tämä kerros alkaa siis pikkuhiljaa valmistua odottelemaan lvi- ja sähköasennuksia. Vaatehuoneen kaapinrungotkin odottavat jo varastossa ja ovenpainikkeet sain myös valittua ja hankittua. Ja sitten alakertaan, sinne pukkaa pian parketin lisäksi takkaa ja keittiötä! Tarkempia kuvia lattioistakin siis seuraa kunhan hommat taas hiukan etenevät ja nurkat siistiytyvät lisää.

*Parketista saatu alennusta


2 kommenttia :

  1. Hei! Upea lattiavalinta! Sopiiko kysyä, onko tämä teidän mallia Select vai Natural? Näyttäisi, että vain Natural-versiota saa leveämpänä 230 mm versiona. Se tuntuisi leveyden puolesta sopivalta, mutta oksien määrä hieman arveluttaa.

    VastaaPoista
  2. Tämä meidän on Natural!

    VastaaPoista