11.12.2018

Raksapäivitys: alakerran lattia valettuNoin viikossa raksalla tapahtunutta: putkivedot tehty, lattia raudoitettu, lattialämmitysputket asennettu ja lattiavalu tehty alakertaan. Nyt lattian korko alkaa lähestyä lopullista ja näkee mukavasti miltä lattianrajaan asti ulottuvat keittiö-olkkarin isot ikkunat näyttävät.  Lattiavalun myötä sisätilat myös muuttuivat heti "valmiimman" näköisiksi. Näkymät muuttuvat koko ajan selkeämmiksi. Tässä kaksi ennen-jälkeen -kuvaparia.

Alakerran lattiavalun paksuus on 8cm. Sentti viikossa -kuivumissäännöllä se olisi siis kuiva kahdeksan viikon päästä helmikuulla. Väliseiniä päästään rakentelemaan kuitenkin paljon aiemmin, raportoin sitten kun ne alkavat nousta.


Yläkertaan tulee kevyempi valu. Sitäkin varten alkaa olla kaikki mun nähdäkseni putkienkin suhteen valmista. Lattialämmitysputket kiemurtelevat lattialla kuin mätitahna voileivällä - niin sanoi ystäväni Mikko. Rivakasti ja säntillisesti etenee kyllä tämä projekti. Eipä ole tähän mennessä moitteen sanaa sanottavana talotoimittajastamme Designtalosta.Vielä näihin päiviin asti koko taloprojekti on tuntunut jotenkin epätodelliselta, vähän unenomaiselta. Aivan kuin se tapahtuisi jossakin toisessa todellisuudessa. Säädän materiaalihankintoja ja laskuja ja lainoja ja päivitän budjettia exceliin, mutten OIKEASTI ole ehkä vieläkään hahmottanut että kaikki työ tehdään siksi että meillä on pian oma talo. Mutta alan pikkuhiljaa tajuta.

Seisoin eilen talolla terassin oven edessä ja tuijottelin omia varpaitani betonia vasten. Tuli yhtäkkiä tosi kova himo muuttaa jo. Aloin nähdä itseni tuossa kohdassa aamuisin katselemassa takapihalle ja kuuntelemassa kahvinkeittimen kurnutusta.


3 kommenttia :

 1. Ohhoh, täällähän oli sivujen ulkonäkö muuttunut. Ei ole oikein mobiilikäyttäjälle ystävälliset sivut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla toimii mobiilissa hyvin. Mikä käyttöjärjestelmä/selain sinulla on käytössä?

   Poista
  2. Firefox. Näköjään chromella näkyy paremmin, mutta se jostain syystä lagittaa mun puhelimessa niin ei tuu sitä käytettyä.

   Poista