18.2.2018

Ensimmäisiä sisustustuumailuja taloon


Talohanke puksuttelee eteenpäin omaa tahtiaan. Asuntokaupat meidän kaupunkikodistakin on jo ehditty tehdä. Talon pohjapiirrosvaihtoehtoja pyöritellään ja on jo sellainen olo että tiedetään aika tarkkaan millainen halutaan. Seuraavaksi palkataan pääsuunnittelija/vastaava mestari ja sen jälkeen aletaan tehdä päätöstä talotoimittajasta. Minä kulutan aikaa kokoamalla pinterest-kansioistani talon sisustusta moodboardeiksi. Lystiä puuhaa! Ja auttaa kummasti hahmottamaan kokonaisuutta kun eri huoneiden fiiliskuvia voi selata yhdellä istumalla.

Joidenkin huoneiden osalta sisustuksen suuntaviivat ovat olleet mun pääni sisällä jo pitkän aikaa selvillä. Esimerkiksi lattiasta, keittiön fiiliksestä ja työhuoneen tapetista olen ollut varma jo viime vuoden puolella -  kun oli pakko lähteä kiipeämään pyrstö edellä puuhun koko prosessiin. Nyt on mukavasti aikaa katsastella sieltä täältä tarvittavia palasia sisustukseen odottamaan itse talon varmistumista ja valmistumista. Hypistellä materiaaleja rauhassa ja vaania sisustukseen tarvittavia vintage-juttuja nettihuutokaupoista.Tässä joitakin näissä kuvissa vilahtavia juttuja joita olen tulevaan taloon kaavaillut. Keräilen hiljalleen noihin moodboardeihini valmistajien kuvia hyvistä materiaaleista joita tulee vastaan. (Näin alkuvaiheessa pidätetään tietenkin oikeus kaikenlaisiin u-käännöksiin ja mielen muutoksiin.)

 • -Lattiaan Timberwisen lehtikuusiparketti värissä Arctic.
 • -Keittiöstä vaihteeksi musta.
 • -Työhuoneeseen(!) William Morrisin Willow Boughs -tapetti vihreänä, Artekin seinähyllyt 112B ja tuoli 45 vaaleilla satulavöillä. (Hyllyt nappasinkin jo eräältä Facebook-kirppikseltä!)
 • -Ei ehkä mihinkään valkoisia seiniä, kaikkiin seinämaaleihin jotkut ihanat maanläheiset sävyt. Ehdokkaita pyörii jo tietokoneen ruudulla.
 • -Nykyisestä kodista taitaa lähteä mukaan superhyvä lämmin harmaa maalisävy G487.
 • -Sähkökamppeiksi olen tuumannut Renova-sarjaa mustana
 •  -Kylppäriin Antti Nurmesniemen suunnittelema huippuhieno mustakehyksinen Modula-peili.
 • -Pukkilan Natura-sarjan 6-kulmaiset laatat kylppärin lattiaan. Olen tykännyt niistä aina aivan hulluna.


  Taidan raportoida tänne jatkossakin näitä materiaali- ja kalustetuumailujani. Kaikenlainen ääneen pohtiminen ja koostaminen selkeyttää nimittäin sisustusajatuksia tosi paljon. Nytkin huomaan että olen näemmä himoinnut jonkin verran mustia aksentteja - kun katson täällä nykyisessä kodissa ympärilleni niin mustaa ei löydy kahvimukin ja Hilma af Klint -julisteen lisäksi juuri mistään muualta. Mikä ettei!


2 kommenttia :

 1. Eikös pääsiunniitelijan pidä hallita rakennussuunnittelu ja vastaava työnjohtaja on rakentamisen toteutusvaiheen ammattilainen eli rakennusmestari tai -insinööri. Eivät voi olla yksi ja sama henkilö kuten postausesta voisi tulkita. Onnea rakennusprojektille!
  - minni

  VastaaPoista
 2. Materiaali ja väripohdintoja lisää, kiitos!

  VastaaPoista