11.1.2018

Kaupunkikoti arvioitu ja talovaihtoehtoja pyöriteltävänä

Kuva: Kannustalo
Kuva: Kannustalo


Loppiaisen jälkeen talojutut alkoivat taas edetä ja puhelimet piristä. Tapahtunut tähän mennessä: Kiinteistövälittäjä kävi arvioimassa miedän kaupunkikaksion ja arvio yllätti positiivisesti. Helpotti mukavasti talobudjetin miettimistä kun nyt on suuntaa-antavasti selvillä minkä verran meillä ihan oikeasti olisi rahnaa käytettävissä. Myöskin pähkäilyt lopullisista vuokratonttiehdokkaista kaikkine muuttujineen saatiin päätökseen ja palautimme kaupungin tonttiosastolle listan neljästä suosikistamme. Joku niistä on sitten se tontti jota meille lopulta tarjotaan. Odotellaan nyt miten siinä käy, joskin kaikki neljä vaihtoehtoa ovat hyviä. Yksi tietty ylitse kolmen muun.

Talon rakennuttamisen kustannusten arvioiminen etukäteen on ollut, ja on, hikistä hommaa - niinkuin aiemmin kirjoittelinkin. Onneksemme meillä oli mahis hiukan konsultoida paria tuolle toivealueellemme jo rakentanutta tyyppiä ja se antoikin jo tosi hyvin haarukkaa. Rahanmenon mittakaava alkaa tässä jo jotenkuten hahmottua ja monet epäilykset hälventyä. Ehkä meillä nyt sitten on tähän varaa.

Nyt on työn alla erilaisten talomallien tiirailua ja tarjousten pyytämistä. Ensin ajattelin että kirjoittelen näistä tänne sitten vasta kun on kertoa jotakin varmaa. Mutta sitten tuumasinkin että miksen voisi ajatella tänne ääneen keskeneräisyyksiäkin - ehkäpä sekin hiukan selkeyttää tätä vaihtoehtoviidakkoa. Monia suosituksia kuunneltiin ensin ja sitten päädyttiin katsastamaan kolmen talovalmistajan tarjontaa - niistä mulla on nyt juuri hyppysissäni Kannustalo. Kaksi muuta ovat Kastelli-talo ja Design-Talo. Mutta nyt siis näistä parista talo-optiosta joita ollaan Kannustalolta kyyläilty, ne ovat nyt eniten mielen päällä.

Aiomme rakennuttaa talon näillä näkymin avaimet käteen -periaatteella. Tässä elämäntilanteessa ei houkuta itse nyt tehdä yhtään enempää kuin on pakko. Kannustalolta löytyisi aika mainio muuttovalmis moduli-toimitus, jossa talo tehdään sisustusta myöten valmiiksi isoina "palikoina" sisätiloissa tehtaalla ja kootaan sitten valmiiden perustusten päälle tontilla parissa viikossa. Tässä olisi montakin hyvää puolta; raksa-aika olisi tosi lyhyt, talon elementit eivät joutisi säiden armoille, jne.

Tuossa yllä on ne kaksi ehdokasta joita Kannustalolta mietimme. Molemmat ovat kaksikerroksisia, sen määrää kaava. Ylempi on kaksikerroksinen musta Lato, johon vaihtaisimme hiukan muokatun pohjaratkaisun talomallista Venla. Muokkaamaton Venlan pohja näissä kuvissa alla. Toimisi meidän tarpeisiin monelta osin, ja pienillä muokkauksilla jo aika loistavastikin. Ladon ulkomuoto sitten taas miellyttäisi enemmän silmää kuin tuon Venlan. Onneksi tämmöinen pohjan ja ulkoasun "risteyttäminen" olisi mahdollista.


Kuva: Kannustalo

Kuva: Kannustalo

No sitten tuo alun kuvien toinen, L-mallinen vaihtoehto, Pasadena. Ai hitsi kun ihastuttiin tähän taloon aivan tulenpalavasti! Tuossa pohjassa olisi kivasti jotain jännää ja monimuotoista. Olisi kiva suojaisa piha, iso partsi ja mukavasti näkymiä tiloista toisiin isoista ikkunoista. Mutta voi perskules kun tämä ei ehkä niin yksinkertaisesti istu niille tonteille joita hamuamme. Pitäisi todennäköisesti hakea poikkeuslupaa ja siihenhän liittyy aika paljon epävarmuustekijöitä. Juuri nyt ei huvittaisi lähteä edistämään mitään hanketta jonka eteneminen on takuuvarmasti epävarmaa. MUTTA KUN TOI OLIS NIIN HIENO. Ilman tuota havainnekuvan uima-allasta kuitenkin, hihii!

Kuva: Kannustalo

Kuva: Kannustalo

Eipä silti, mustan Ladon ulkomuoto viehättää ihan tosi tosi paljon ja tuon ekan vaihtoehdon valitsemalla voittaisimme yhden makuuhuoneen verran samoilla neliöillä.  Etuna olisi myös messevämmät säilytystilat eteisen yhteyteen. (Ja neliöitähän näissä molemmissa talovaihtoehdoissa on meille vähän turhankin ruhtinaallisesti, sekin on pakon sanelema juttu.) Saattaapi olla että musta Lato on se jota lähdemme nyt seuraavaksi luonnostelemaan eteenpäin tarjousvaiheeseen.

Melkein tekisi mieli kirjoittaa kaikkien tällaisten rakennus-aiheisten postausten loppuun vastuuvapauslauseke: PIDÄTETÄÄN OIKEUS MUUTTAA MIELTÄ VIELÄ MONEEN KERTAAN. On tää kaikkinensa niin pollaa sekoittavaa hommaa!


8 kommenttia :

 1. Näin tuon mustan ladon (tai ainakin hyvin sen näköisen) asuntomessuilla ja se oli koko tapahtuman paras talo. Freesi, moderni toteutus, jossa näkyy perinnetalon inspiraatio. Upea ennakkovalinta. Jään mielenkiinnolla seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiva kuulla että Lato on ollut messuilla hieno! Oispa NYT HETI asuntomessut, että voisi kierrellä taloja rakentamisnäkökulmalla - niitä on tullut katsottua niin paljon pelkästään sisustuksen kantilta :)

   Poista
 2. Olethan googlettanut rakennuttajaehdokkaiden mahdollisia ongelmia, ts. onko jollakin noista runsaasti reklamoituja rakennelmia. Facessa on Home sweet home -niminen vartaistukiryhmä kosteusongelmia uusissa, vanhoissa, vuokratuissa tai omissa kodeissa kohdanneille, ja sieltäkin kannattaa kysellä kokemuksia.

  VastaaPoista
 3. Jos haluatte kannustalon piirrustukset, ne on mahdollista lunastaa ja pyytää tarjoukset muilta talofirmoilta. Kannuksella on se huono puoli, että valmistalo valikoima on melko suppea. Designtalo tekee näistä kaikkein valmiimmat avaimet käteen kokonaisuudet. Tsemppiä päätöksiin.

  VastaaPoista
 4. Ette te ihan pieneen tyydytään! Upeita taloja! Jälkimmäisen julkisivu ei kylläkään vastaa tuota pohjaa, ikkunat sijoittuu eri tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se on kun tyydyttäis kyllä vähemmän hulppeaan, mutta tontin vuokrausehdot pakottavat tekemään tuon kokoisen. Mielummin kuitenkin näin kuin ei taloa ollenkaan, upeitahan nuo on. Ja tarkkasilmäinen lukija siellä! :D Tuosta Pasadenasta on kahta pohjavaihtoehtoa, tuossa havainnekuvassa on just se toinen pohja.

   Poista