11.7.2017

Mökki kukkii


Tienpiennarten kukkakaupat ovat auki ja väärällään kaikkea hienoa. Otan päiväkävelylle sakset mukaan ja napsin paksun nipun samalla kun käyn moikkaamassa lähiniityn lampaita. Ensin ajattelin että asettelenpa näistä napsimistani sitten oikein hienon asetelman - mutta se olikin sellaisenaan  hienompi kimppu kun olisin osannut sommitella. Ojasta kerätty nippu meni siis niine hyvineen suoraan lasipurkkiin kaunistamaan mökin portaikkoa. Mitäpä noita turhaan sen kummemmin stailailemaan. Lupiineissa on jännä tuoksu. Ensin portaikossa tuoksuu joku ihana itämainen suitsuke, sitten pikkuhiljaa aivan kuin sikarihumidori, ehkä seetripuu.

Tienvarresta löytyi myös koiranputkea, kuinkas muuten. Se oli jo kukintansa loppuvaiheessa ja tekemässä kauniita siemenkotia. Pari oksaa sitäkin siis olohuoneen astiakaapin päälle, korpin seuraksi.

Talon pihassa kasvaa kolmessa kohtaa vanhaa kaunista valkoista kerrottua pionia. Tuoksuu jumalaisen hyvältä! Tänä kesänä tuli tosi tosi paljon nuppuja ja kohta ovat viimeisetkin niistä auki. On riittänyt tuoksujia maljakkoihin yöpöydille ihanan pitkään. Sateet painavat jätti-isot pionit helposti lakoon, poimin aina kukkia talteen ennen kuin alkaa ropista. Niin tänäänkin.


1 kommentti :

  1. Kaunis kukkakimppu luonnonkukista, nyt onkin parhaimmat kimput saatavilla luonnosta :)Kivaa keskiviikkoa <3

    VastaaPoista