5.1.2017

Löytö --- Paratiisi Rasia


Kahta astiasarjaa tulee näemmä keräiltyä ja kartutettua vuosien jälkeenkin. Toinen on Arabian käsinmaalattu Valencia, toinen tämä Birger Kaipiaisen suunnittelema, aina vaan yhtä ihana Paratiisi. En suinkaan haali molemmista astiastoista kaikkia osia, vaan vähän valikoiden molemmista parhaita ja mielestäni kauniimpia paloja. Ja hiukan myös sen mukaan mille kulloinkin olisi käyttöä. Paratiisi-kokoelman uusin tulokas on tuo korkeampi kannellinen rasia. Matalampaa mallia saa kaupoista edelleen, korkeampi on vanhempaa tuotantoa 70-luvulta. Löysin sen syksyllä todella sopuhintaan osto- ja myyntiliikkeestä Turusta ja nappasin tuliaiseksi itselleni Helsinkiin.

Joulun aikaan Paratiisi-purkit toimivat herkkukätköinä. Vielä muutama Finlandia-kuula on pikkupurkissa tähteellä - punaiset on siitä kimarasta mun vähiten suosikkeja. Saas nähdä mihin käyttöön nämä rasiat sitten päätyvät kun joulumakeiset on viimeisetkin syöty.

4 kommenttia :

 1. Molemmat astiastot ovat kyllä upeita - olen aivan hulluna Valencian siniseen värimaailmaan. Hienoja löytöjä, ja juuri täydellinen paikka piilottaa herkkuja!

  VastaaPoista
 2. Meidän perheessä on ollut tapana kerätä teini-ikäiselle jokin astiasto vuosien mittaan. Minun piti yläasteikäisenä päättää jokin astiasto ja aloin kerätä Birger Kaipiaisen Apilaa. Mummillani oli tämä Paratiisi ja koin sen silloin liian "mummolaksi". Nykyisin kun törmään tähän Paratiisiin, koen suuria tuskia, etten alkanut kerätä tätä sarjaa. Sillä Paratiisi on kaunis! Todella kaunis!

  Tämä kaikki tuli mieleeni, kun näin kuvasi purkista ja Paratiisista. Jossain kaapin kätköissä on minullakin tuollainen purkki. Harmi vain, että Apilana eikä Paratiisina 8-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. emmu, se Apila on superhieno! Ja vähän harvinaisempaa herkkua; Paratiisiahan saa vielä kaupoista mutta Apilaa ei enää. :)

   Poista