20.10.2016

Herääminen remonttihorroksestaMonen kuukauden tauon jälkeen alkoi taas remontin viimeistely houkutella. Kaivettiin kellarista tikkaat, pora, maalauskamppeet ja muut tykötarpeet esille. Tyhjennettiin kaikki makuuhuoneen kalusteet olohuoneeseen. Muutettiin olkkariin pariksi yöksi nukkumaan.

Joku oli ehkä 60- tai 70-luvulla tilkinnyt umpeen korvausilmaventtiilin makkarin seinästä. Öisin meinasi happi loppua. Koputeltiin seinää ja löydettiin ontosti kopiseva kohta. Soitto isännöitsijälle selvitti että aukko kannataa ehdottomasti avata uudelleen. Sieltä se kaivattu ilmareikä löytyi paksun seinän sisältä, laastikerroksen alta. Aukko oli tilkitty lasivillalla ja kokonaisella tiilellä. Valkattiin rautakaupasta seinään vähiten ruma venttiili ja nyt taas happi kulkee.

Samalla sotkemisella viilattiin makkarin seinien sävyä. Alunperin remontissa valittiin sinne vähän punertava sävy. Mutta kun vaatekaappien vaaleanharmaat ovet asennettiin, hoksattiin että ne näyttivät seinien punertavan värin kanssa aivan vaaleansiniseltä. Se on sitä värien vuorovaikutusta. Nyt makkariin maalattiin samaa harmaata kuin muuallakin asunnossa (Tikkurilan G487). Sitä vaalennettiin hiukan sekoittamalla joukkoon puolet sävyttämätöntä valkoista. Hyvä tuli ja kaappien ovet palasivat harmaiksi.

Kaiken kukkulaksi öljysin vielä lipeöidyn lautalattiankin hiukan vaaleammaksi. Makkarissa oli huonokuntoisempi lauta kuin muualla asunnossa ja se jäi alunperin lipeöinnissä hituksen muita huoneita tummemmaksi. Lisäsin lattiaan nyt kerroksen valkoisella sävytettyä mestarinöljyä ja se haaleni sopivaksi.

Kylläpä saatiin parissa päivässä hämmästyttävän paljon aikaan - kiinnitettiin vihdoin vetimetkin vaatekaappien oviin. Aika ylelliseltä tuntuu kun ei tarvitse enää kumarrella avaaman komeron ovea sen alareunasta vetämällä. Mutta vielä riittää tehtävää tämän asunnon rempan viimeistelyssä; jalkalistojen kiinnittämistä, pesukonekaapin asentamista, jääkaapin hankkimista. Niin ja sit olis vielä yksi kokonainen kylppäriremonttikin tekemättä. Katsotaan koska seuraavan kerran ahkeruuskohtaus iskee.


7 kommenttia :

 1. Niin hyvältä näyttää! Näitä sun postauksia on aina ilo lukea. :)

  VastaaPoista
 2. Mä oon ratkaissut ton kaappien availun varpailla! Suunnittelen kanssa uutta väriä seiniin, liian valkoinen alkaa tuntua liian valkoiselta.. :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon ratkaissut ton kaappien availun varpailla! Suunnittelen kanssa uutta väriä seiniin, liian valkoinen alkaa tuntua liian valkoiselta.. :)

  VastaaPoista
 4. Tulipa kiva näköistä ja sopii hyvin leveät listat. Ihana tuo lattia <3 Tsemppiä remonttiin ja välillä on hyvä hengähtää <3

  VastaaPoista
 5. Kyllä vaan silmä lepää näissä teidän värivalinnoissa❤

  VastaaPoista
 6. No jopa olitte nopeita ja ahkeria! Parissa päivässä saa tosiaankin paljon aikaiseksi, kun iskee se inspis. Seinien väri on kaunis ja varmaankin sopivampi kaappien oviin. "Räppänä" on tosiaankin tarpeellinen noissa vanhoissa taloissa, joissa on painovoimainen ilmanvaihto. Miksiköhän joku on ajatellut luopua siitä aikoinaan?!? Lisää kuvia, pliis, kauniista kodistanne!

  VastaaPoista
 7. Mistä nuo vaatekaapit ovat?

  VastaaPoista