25.8.2016

Kynttilöitä, kynttilöitä.


Kynttiläinpolttosesonki on kynnyksellä. En valita! Alkuillat jo vähän hämärtävät vaikka suht lämmin vielä onkin. Nyt kaikki tuikut, lyhdyt ja kynttilänjalat valmiuteen. Olen alkanut jo ehtoolla sytytellä kynttilöitä silloin tällöin, ruokapöytään ja ikkunalaudoille. Maalla erityisesti, siellä on elo kiireettömämpää ja ruokapöydässäkin viihdytään enemmän kynttilänmittaisia hetkiä.

Eniten mulla kuluu syksyisin ja talvisin värikkäitä antiikki- ja kruunukynttilöitä. Niitä käyn useimmiten hakemassa Tigerista jossa on kiva värivalikoima, niinkuin joskus vinkkasinkin. Myös Havilta löytyy yksi mun suosikkiväri, tuo hennon nude koralli. Se sopii jännästi melkein kaikenlaisiin ja -värisiin kynttilänjalkoihin ja lyhtyihin.

Nyt on myös jonkun ihanan tuoksukynttilän metsästys käynnissä. Sellaiselle olisi nyt tilaus kaupunkikodin ikkunalaudalle. Voipi olla että laitan tuon omankin tuotantolaitoksen jossakin vaiheessa vielä käyntiin, mutta sitä odotellessa voisi yksi mielettömän hyväntuoksuinen kynttilä olla ostoslistallakin. Olisiko teillä antaa vinkkejä mistä löytyisi tuoksukynttilä ylitse muiden? Ja toki muitakin hyviä kynttilätärppejä vastaanotetaan - mitkä on teidän suosikkeja?


4 kommenttia :

 1. Puttipajalla on aivan ihania tuoksukynttilöitä :) Anttilassa niitä on ainakin myyty ja siellä olen niitä tuoksutellut. Puttipajaa suosittelen!:)

  -Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä Susanna, tsekkaan Puttipajan!

   Poista
 2. Heippa! Tiedätkö tarkemmin noista jalallisista pienistä laseista, mistä joitte ilmeisesti jotakin kuplivaa? Niitä löytyy itseltäkin, mutten tiedä niiden alkuperää. Kirppikseltä ne löysin aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Minä olen siinä käsityksessä että joku huoltoasemaketju, ehkä Esso, on jakanut noita muinoin kylkiäisenä paljon tankkaaville. Lasisarjassa on ollut monta osaa, erikokoisia joka lähtöön. Sanonkin noita bensislaseiksi :) Niitä tuntuisi liikkuvan kirppiksillä jonkin verran, niitä on varmaankin ollut aikanaan monessa kodissa.

   Poista