4.6.2016

Uunifenkolia ja sinappipaahdettua possua







Tuo ylimmän kuvan lakritsainen kaunotar fenkoli on tehnyt rytinällä tuloa Vihreän talon keittiöön. Sitä syödään täällä kypsennettynä ja raakanakin ohuina suikaleina. Eeva toi taloon helpon tavan paahtaa siitä uunissa pikkutomaattien kanssa ihana herkku. Minä yhdistelin tämän uunifenkolin kylkeen sinappipaahdetun possun ja täydellinen sadepäivän ruoka oli valmis. Tässäpä ohjetta josta riittää 2-3:lle hengelle. Meillä oli Eevan kanssa iso nälkä, riitti just ja just kahdelle silloin. Tämä resepti passaa hyvin uuniin huomiseksi jos säätiedotukset pitävät paikkansa ja on luvassa viileämpi päivä.


Uunifenkolia ja sinappipaahdettua possua

2 fenkolia
rasiallinen pisaratomaatteja
suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä

 
1 porsaan sisäfilee 
3 ruokalusikallista kokojyväsinappia
suolaa, mustapippuria


Ota porsaanfilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

Pilko fenkolit n. 1cm paksuiksi suikaleiksi. Levittele pisaratomaattien kanssa uunipellille. Ripsuttele päälle suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Paahda uunissa n. 180 asteessa noin kolme varttia. Jos haluat että fenkoli jää napakaksi eikä paahdu ihan pehmeäksi ja makeaksi, lyhennä aikaa.

Tee possunfileen pintaan veitsellä viiltoja pitkittäin. Sivele fileen pintaan kokojyväsinappi. Paista joka puolelta nopeasti kuumalla pannulla, niin että ruskistuu kauttaaltaan. Mausta vielä ripottelemalla pintaan suolaa ja pippuria. Laita filee uuniin fenkolien seuraan viimeiseksi n. 10-15 minuutiksi. Tarkkaile possun kypsyyttä paahtaessa - lihan pitää jäädä meheväksi. Anna possun levähtää hetki folion sisällä uunista tultua.

Viipaloi possu, lisää suolaa viipaleille tarvittaessa. Kokoa lautaselle ensin fenkolia ja raukeaksi paahtuneita tomaatteja, sitten päälle possuviipaleet. Syö HETI.



6 kommenttia :

  1. Nam!
    Jäi mainitsematta, että sieltä Lidlistä ostetaan meidän talouteen yleensä aina fenkoleitakin. Ovat edullisia ja hyvännäköisiä.
    Fenkoli sopii mainiosti myös kalasoppaan kookosmaidon, paprikan ja porkkanoiden lisäksi. Pottuja emme aina kaipaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen Lidlistä fenkolia napannut :) Kiitti tuosta kalasoppavinkistä, laiteataan korvan taa! VArmaankin sopii aika ihanasti kookosmaitoon tuo fenkolin maku.

      Poista
  2. Täytyypä kokeilla tätä. Fenkoli kuuluu meidänkin suosikkeihin, tosin tavallisimmin kalan kanssa. Lohkojen päälle loraus öljyä, ripaus suolaa, reilusti mustapippuria ja puristus sitruunan mehua. Sitten koko herkku minkä tahansa hyvin maustetun kalafileen ympärille ja uuniin. Kaikki syöjät tykkää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole hassua kyllä kotosalla tehnytkään kalan kanssa fenkolia. Täytyy korjata tilanne :)

      Poista
  3. Kuulostaapa hyvältä :) Fenkolirisottoa on tullut joskus tehtyä ja oli hyvää, mutta jotenkin on unohtunut tämä raaka-aine säännöllisestä käytöstä.

    VastaaPoista