28.12.2015

Vuosi Vihreässä talossa - touko-kesäkuu 2015

Muistelopostausten sarja on edennyt joulunpyhien levon jälkeen osaan 3/6. Touko-kesäkuinen kuvakimara paisuu helposti mammutiksi - tuohon aikaan vuodesta kuvaan maalla varmaankin ylivoimaisesti eniten. Ikkunat ovat auki puutarhaan, siemenet itävät ja taimet voimistuvat uudessa mullassa. Alapihalla käydään väsytystaistelua vuohenputkia vastaan. Syreenit kukkivat ja loma alkaa. Ystävä tekee lähtöä kauas ja antaa muuttokuormasta Esteri Tomulan kuvioiman kauniin karpaloseinälautasen. Katselen sitä kesän mittaan ja mietin maailman menoa. Uudet perunat kiehuvat harva se päivä, kala poikineen kypsyy savustimessa. Keltainen Jopo tuodaan kaupungista maalle ja sillä poljetaan katsomaan lampaita. Edelliskesän suuren remonttiponnistuksen jälkeen taivumme vain pieniin nikkarointeihin, kokoluokkaa keittiöjakkara. Kesken jäänyt ulkoverhouksen pätkä sentään maalataan valmiiksi. Tohinan sijaan keskitytään naatiskeluun. Tehdään kirsikoista Eton Mess aina kun kaupasta löytyy Uudenkaupungin marenkia.

Tämä oli jo kuudes kevät maalla. Joka suvi mietin miten paljon hyvää talon mukana on elämään tullut.  
12 kommenttia :

 1. Ihania kuvia! Karpalosi on jäänyt minullekin mieleen tai ylipäänsä nämä saran seinälautaset. En niitä aiemmin noteerannut, mutta nyt olen pitänyt silmät auki sen oikean suhteen :) Tykkään muutoinkin tosi paljon noista yöpöydän ja sen seinän asetelmistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se oikea seinälautanen pian löytyy :)

   Poista
 2. Jokainen kuva kuin ihana pieni postikortti kesältä♥

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat, jokainen niistä. Kevät, kesä, talo, pikkukoirat ja ruokakuvat (tuota inkivääri-limesilliä täytyy kokeilla, jos sitä kaupasta vielä saa). Toukokuu ja alkukesä on mielestäni maalla parasta aikaa, vuohenputkikasvustokin on mukavan pientä ja sitä voi laittaa salaattiin ja kesäkääryleisiin. Loppukesän sitten vihaankin tuota puutarhan valtaajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anna! Inkivääri-limesilli oli hirmu hyvää - mutta pottujen kanssa se ei oikein soinut ;) Vuohenputki on kiva myös silloin kun se kukkii, silloin laitan sitä talossa maljakot täyteen!

   Poista
 4. Apua miten ihana koti! ♥ Tykkään aivan todella, katselin kuvia oikein ajan kanssa - ilostutti myös pienet linssiluteet kuvissa :)
  Pakko jäädä lukijaksi tänne!

  VastaaPoista
 5. Nyt vasta löysin sun blogiis, mut jäin heti koukkuu! Haaveilen kans tosta rintamamiestalon ajan tyylistä, mut meille siunaantu viime syksynä tällainen 1900 rakennettu hirsitalo.... Nooh ei kai sitä tarvii silti sen ajan tyylii noudattaa vallan, ja luopuu kirppiksilt kertyneistä lukuisista emalikipoista, onhan meil suihkukin �� Mut kysymys: smegihän vaatii tilaa että ovi aukee, mut voiko tota Gorenjee laittaa nurkkaa asti?? Sain täält tosi paljon inspiraatioo, kiitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Emilia! Juu eikös ajalliset kerrostumat sisustuksessa ja arkkitehtuurissa ole vain kivoja! :) Gorenje vaatii mun mielestä kans tilaa kun siinäkin on sellainen paksu ovi.

   Poista