4.12.2015

JouluradioKaupallinen yhteistyö: Jouluradio


En ole kovin kaksinen joulukoristelija. Vanhaan matkalaukkuun varastoitu valkoinen paperitähti nostetaan mökin olohuoneen ikkunaan, kynttilöitä sytytellään ja kuusi haetaan aattona, siinäpä se. Kaupunkikodissa mennään parilla kranssilla ja kynttilöillä. Koristeita en sen enempää kaipaa, mutta on muita asioita joita joulun alla tunnelmoin pal-jon. Yksi niistä on ehdottomasti joulumusiikki. Sitä soitetaan pitkin joulukuuta radiosta, netistä ja pyöritellään levyiltä. Kerrataan parhaiden joulukappaleiden soittolistaa ja metsästetään uusia tunnelmoitavia. Joululauluklassikot hämärtyvässä illassa nostavat parhaimmillaan ihon kananlihalle ja tipan silmänurkkaan.

Kukin annostelee joulumusiikkia itselleen sopivan annoksen. Minä käännän autoradion kanavan Jouluradiolle jo alkukuusta ja aloitan joulufiilistelyn. Aattoa kohti mentäessä sama taajuus ilmestyy radioon kotonakin. Yhteistyön merkeissä muistutan teitäkin ny tästä huipusta jokajouluisesta palvelusta joka aloitti taas toimintansa 29.11.: Jouluradiota voi kuunnella sydämensä kyllyydestä ihan ilmaiseksi paitsi perinteisesti radiosta, myös netin kautta. Nettikanavissa on kuulijoille muuten hauskasti valinnanvaraa: on oma kanavan klassisen joulumusan ystäville, on kanava teemalla "Rouhea joulu" ja on amerikkalaishenkinen "Xmas", muutaman mainitakseni. Aion testata.

Lisäinfoa eri kaupunkien taajuuksista ja nettikanavista löytyy Jouluradion sivuilta.

Monena jouluna mökin vanha levysoitin on pyörittänyt erityisesti yhtä vinyyliä, Johnny Cashin joululevyä 80-luvulta. Ostin sen muistaakseni lahtelaiselta kirpputorilta ainakin vuosikymmen sitten. Siinä on tosi monta mun joululaulusuosikkiani, "Hark! The Herald Angels Sing" ja "Oh Come All Ye Faithful", pari mainitakseni. Niitä soitetaan vielä ennen joulua niin lujaa kuin salkkumallisen levysoittimen köppäsestä kansikaiuttimesta lähtee. Johnny Cash on kuulemma Jouluradionkin repertoaarissa, siitä erityismaininta!
4 kommenttia :

 1. Jouluradion paras biisi on Hiljainen joululaulu. Aina tekee mieli jättää kaikki muut hommat ja sytyttää kynttilät kun se biisi alkaa soida <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin mulle tuntematon joululaulu, täytyi oikein googlettaa. Mutta tosi kaunis! Kuuntelinkin heti parin eri kuoron versiot.

   Poista
 2. Olen totaalisesti unohtanut koko jouluradion! Sillä saa kyllä todella joulufiilistä korkeammalle, kuten joulumusiikilla noin yleensäkin. Se kun tuntuu tällä hetkellä ainakin itselläni olevan totaalisen kadoksissa. Hyvä muistutus siis, käännän heti itseni taajuudelle :)

  VastaaPoista
 3. Parempaa fiilinkiä sinne suuntaan Jutta, toivottavasti Jouluradio auttaa :)

  VastaaPoista