19.7.2015

Lempikuoseja: Unikko (kirppislöytö)
Nyt jatkuu lempikuoseja -sarja. Tämä on samalla kirppislöytöpostaus - kangas löytyi nimittäin pari päivää sitten kun kiertelin mökin lähistöllä kirppistelemässä. Viitisentoista vuotta sitten ehti tulla Marimekon kangastiskin takana melkoinen Unikko-yliannostus, mutta kahteen väritykseen en koskaan kyllästynyt. Toinen on tämä näiden kuvien tummansini-kelta-oranssi. Toinen on sellainen oranssikukkainen, mutta siitä mulla ei ole tilkkuakaan. Muistelen että olisivat olleet punaisen ohella niitä ihan ensimmäisiä värityksiä 60-luvulta. Muistankohan ihan killiin...

No mutta nyt mulla on tätä tummansinistä suosikkia liinan verran! Tai vaikka verhonkin, kangaspala on 2,5m pitkä joten se passaa moneen käyttöön. Osuipa vielä kirpputorilla eteen niin vanha versio, että on sellaista tosi tiivistä puuvillaa ja vähän kapeampaa kuin nykytyykit. Vähän kellastunut mutta muuten aivan älyttömän hyvässä kunnossa!

Found this piece of vintage Marimekko Unikko fabric at a local fleamarket. It´s one of my favourites, and also one of the original colorways from the 60´s.2 kommenttia :

  1. Marimekot on ihania. Tämä löytämäsi Unikkokin on hieno! Ne beiget ja vaaleansiniset Unikot eivät ole omaan mieleen, mutta ehkä nekin on vuosien päästä jonkun suosikkeja :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on ihan klassikko kuosi. Tuo mieleeni oman lapsuuteni naapuritalon, jossa oli nuo verhot. Tuo on ehdottomasti kaunein unikko kuosi ever.

    VastaaPoista