21.7.2015

Kivijalka maalattu


Kivijalan maalaus valmistui ja talo alkoi näyttää ihan uudelta. Jotenkin niin ryhdikkäältä ja hyväkuntoiselta. Se oli kyllä hetken ajan aika hämmentävää, ihmettelin että mihin se meidän vanha talo katosi. Nyt on jo silmä tottunut ja tumma lämmin harmaa tuntuu passaavan hyvin seinien vihreisiin. Vasta maalatessa hoksattiin että harmaan sävy on aikalailla sama kuin ränneissä, sopii niihinkin hyvin.

Kivijalka maalattiin Uulan petrooliöljymaalilla, niinkuin seinätkin. (Viime kesänä viriteltiin maaleista pieni yhteistyökin, sokkelimaali on siis saatu blogin kautta.) Alle jäänyt vanha maali oli jonkun sortin öljymaalia sekin, joten muuta pohjatyötä ei oikeastaan tehty kuin harjattiin pinta puhtaaksi ja kopsuteltiin muutamat irtoilevat rappaukset pois. Tarkka remontoija olisi tietenkin korjannut nuo rapisseet rappauskohdat, mutta me maalattiin päältä vaan. Tuon pikkuikkunan alla näkyy sellainen rapautunut kohta, ei paha. Kertamaalaus riitti, maali on niin hyvin peittävää.

Sokkelin väriä pähkäiltiin pitkään. Uulan värikartasta ei lopulta löytynyt sopivaa tummaa sävyä, mutta sitten selvisi että maalin voi sävyttää muunkin olemassaolevan värikoodin mukaan. Tämä harmaa löytyi sitten muistaakseni Tikkurilan värikartasta ja sekoitettiin Uulan tehtaanmyymälässä Kauvatsalla kun siellä kävin. Talon seinän väri on Uulan värikartasta Rypäle ja nurkkalaudat vähän tummemman vihreät Oliivit.

Mietin että loppujen lopuksi vaalea harmaa sokkeli olisi voinut tehdä talosta hyvällä tavalla vanhahtavamman näköisen. Että sitten kun joskus taas huoltomaalataan niin saatetaan ehkä valkata vaaleampi lämmin harmaa, joku sellainen kuin Uulan Pouta, Kaste, Helmi tai Jäkälä. Fiilisasioita, joita on hankala värikarttojen pikkuisista ruuduista haistella. Mutta nyt on hyvä näin.3 kommenttia :

 1. Hyvältä näyttää, antaa "jämeryyttä" talolle ja siistin ilmeen.

  VastaaPoista
 2. Miksi nurkkapokat ovat tummanharmaat? Eivät sovi sitten yhtään! Aivan kuin ei kuuluisi koko taloon! Ikkunan karmilaudat valkoiset ja nurkat tummat??? Nyt pensseli käteen ja tehkää muuten niin kauniista kodista täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellisyys lienee katsojan silmässä :) Nurkkalaudat ovat muuten vihreät, liekö näyttävät vähän tietokoneen näytön säätöjen mukaan eri sävyisiltä?

   Poista