10.7.2015

Asuntomessut 2015 --- suosikki

Nyt hetkeksi pois mökiltä ja kaupungin humuun: Piipahdin eilen juuri avautuvien Vantaan asuntomessujen lehdistöpäivässä taloja tiirailemassa. Laitan tovin päästä tulemaan kuvia löytämistäni hienoista väriyhdistelmistä messutalojen sisustuksissa, mutta sitä ennen yksi ylitse muiden. Kaikista taloista suosikikseni nousi tämä suomalais-japanilaisen perheen hirsinen koti Kontion Harunire, jonka sisustuksesta vastaa Piia Kalliomäki.

Talossa oli väkeä kuin pipoa kun siellä piipahdin, joten kovin laajoja otoksia en saanut kuvattua. Mutta mikäpä oli kauniita yksityiskohtia kuvatessa. Sisustuksen suunnitelleen Piian omasta blogista löytyy paljon kuvia josta tiloja hahmottaa paremmin - blogi on muutenkin ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Talossa oli tosi hieno henki. Sopivasti vaatimaton ja pröystäilemätön meininki, mutta silti selvästi laatua alusta loppuun. Erityisesti sykähdytti puupintojen rohkea määrä; hirsiseinät, kaunis lautakatto, koivuhuonekalut (Artekin), puinen keittiön taso, päre. Ja puuhun yhdistetty sininen väri, muutamat vedenvihreät ja graafiset mustavalkoiset, terrakottakin. Talon pohjaratkaisustakin pidin ja erityisesti eleettömät pesutilat pistivät huokailemaan. Olipa vaan kertakaikkiaan kaunista ja monta korvan taa laitettavaa näkymää!

6 kommenttia :

 1. Kiitos Annika kauniista sanoistasi ja upeista kuvista! Ihanaa kun kävit "meillä"! Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista ja ihanaa kesää sinnekin!

   Poista
 2. Kyllä on ihana tunnelma, oikein odotan että tiistaina pääsen katsomaan livenä! Tuo olohuoneen kaksiosainen sohvapöytä ja makuuhuoneen vastaava valkoinen pieni yöpöytä ovat ihanat, kukahan mahtaa olla valmistaja?

  H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattelin Dekon messuluettelosta että olisivat Adean, mallia Band. Jos ihan satavarman tiedon haluaa niin kannattanee huikata kysymys tuonne Piian blogiin: pienitalohelsingissa.blogspot.fi

   Poista