8.9.2014

Maailman paras maljakko 
 


Jo vuosikausia on mulla maljakkohommissa ollut yksi astiamalli ylitse muiden, nimittäin Karhulan lasin vanhat narupurkit. Niitä on tullut hankittua kirppiksiltä muutamaakin kokoa, pääasiassa niitä korkeita yksilöitä. Narupurkeille on sitten muutakin käyttöä kyökissä, kukkasia kun tulee laitettua kuitenkin aika harvoin. Kukkakaupassa vierailen tuskin koskaan, mutta pihasta poimin kyllä syreenit ja pionit vaasiin kun niiden aika on.

Jossakin sisustuslehdessä ihan vastikään oli hoksattu laittaa kukat tällaiseen laakeaan narupurkkiin, joita yleensä olen älynnyt käyttää vain tajoilukulhoina. Minä sitten oitis perässä hiihtämään kun komeamaksaruohotkin ovat passelisti nupullaan puutarhassa. Ne on varreltaan sopivan tanakoita ja pitävät itsensä hyvin pystyssä tuommosessa laakeammassakin altaassa.

Monesti hehkuttamani Anu Penttisen Iittalalle suunnittelema Vitriini -sarja on laajentunut tuollaisella upealla kookkaalla pyöreällä rasialla. Superkaunis on tämä kokolasinen ja tosi upea myös korkkiversiokin. Toivon salaa että näitä valmistettaisi jatkossa muissakin väreissä. Pohja jostakin herkullisen värisestä lasista ja kansi kirkas, oi kyllä!

(Vitriini saatu blogin kautta.)

Flowers from the garden in an old glass jar. 
7 kommenttia :

 1. Noi purkit on just hyviä maljakkona, kukille jää tilaa.
  nättejä kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Ihana asetelma ja maljakko!! Niin kaunista!

  VastaaPoista
 3. Nuo lankapurkit on kauniita ja monikäyttöisiä :) kaunis peili ja tuo turkoosi kukka. Sointuupi niin hyvin kaikki yhteen :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana kukkamaljakko. Minä käytän maljakkoina yleensä Riihimäen purnukoita. Mutta nyt löysin kirpparilta lapsuudesta tutun vaaleanpunaisen maljakon, oikean maljakon :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat maljakot ja kuvat. Ja vielä niin kesäistä.

  VastaaPoista