31.7.2014

Ulkoseinien maalauksen loppuvaiheet ja uusi väri
Yhteistyössä Uulatuote


Talon ulkoseinien maalaus on viittä vaille valmis. Kuvissa näkyvä etuseinä on viimeistelty jo hyvän aikaa sitten - koko urakka on itseasiassa enää paria seinämetriä vajaa talon takapuolella. Seuraavaksi siirrytään kivijalkaan, jonka ruskea sävy vaihtuu harmahtavammaksi. Saimme Uulalla sekoitettua värikartan ulkopuolelta sokkelia varten mainion harmaan sävyn, jännittää jo nähdä miltä se näyttää Rypäleenvihreiden seinien kanssa. Mutta palataan siihen tuonnempana, ennen siihen hommaan ryhtymistä saavat kyllä nämä helteet väistyä. Nyt virtaa hiki ihan tarpeeksi remonttihommia paiskomattakin.

Näissä kuvissa näkyy nyt hiukan paremmin uuden ja vanhan vihreän ero. Vanha väri lienee ollut peräisin 60- tai 70-luvulta ja on sen ajan muodin mukaan tosi kellertävä. Uusi sävy "Rypäle" on paljon harmahtavampi ja viileämpi, mutta selkeästi edelleen vihreä. Tykkään siitä tosi paljon. Se muuttaa hienosti sävyään säiden mukaan; välillä se on heleä ja kirpeä, välillä himmeä harmahtava. Istuskelin saunan rappusilla yhtenä pilvisenä iltana ja totesin että talon väri on kuin jostakin Helene Schjerfbeckin maalauksesta, sellainen taitavasti murrettu ja taitettu. Talo on nyt oikeastaan sen värinen kuin se on mun mielikuvissani ollut ostohetkestä asti.

Alkuperäistä väritystä säilyi tässäkin remontissa. Ulko-oven hieno vaaleanpunertava nude ja sitä ympäröivä ärhäkkä punaoranssi lienevät olleet paikallaan jo silloin kun talo on joskus ollut valkoinen. Toimivat hyvin nurkkalautojen tummemman vihreän ("Oliivi") ja uuden "Schjerfbeckinvihreän" kanssa.

Ennen petrooliöljymaalilla maalaamista seinät rapsuteltiin kauttaaltaan irtomaalista, pestiin maalipesulla ja niihin suihkutettiin homeenestoaine. Yhden seinän laudoitus uusittiin kokonaan, siihen sipaistiin ohjeen mukaan ulkomaalin alle pohjamaali. Seinämaalia on kulunut koko taloon kolme yhdeksän litran purkkia, puuttuvaan parimetriseen riittää yksi kolmelitrainen purkki. Menekki kokonaisuudessaan siis 30 l.

(Remontin edetessä Uulatuote tuli projektiin mukaan mieluisaksi yhteistyökumppaniksi, niinkuin aiemmin jo kirjoitinkin.)


Renovation report: our green summer house is getting a fresher green coat on.

6 kommenttia :

 1. Ihana, ihana!! Valtavan nätti tuo viileämpi vihreä väri seinille ja voi että kuinka ihana tuosta vaaleanpunaisesta ovesta tuli!! Vau, tämä on todella unelmataloni!! Jos ehdit kesän aikana niin kerro meille uteliaille se taustatarina kuinka te löysitte Vihreän talon ja jos te kävitte muita taloja/mökkejä katsomassa. Jos ehdit ja jos sua vielä huvittaa! :)
  Hyvää kesän jatkoa!
  T:Lotta Evelina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Lotta Evelina! Postausvinkkisi on ehdottomasti korvan takana ja toteutuslistalla. Blogi täyttää ihan näinä päivinä kuusi vuotta ja siihen saumaan talon löytämisestä olisikin sopiva tarinoida :) Kesän jatkoa sinnekin!

   Poista
 2. Kaunis sävy ja iso on ollut urakka. Työ tekijäänsä kiittää ja tässä se taas nähdään :) Mukavaa loppukesää sinne vihreään taloon.

  VastaaPoista
 3. Oikein on nätti sävy! Olen tässä kesän mittaan rojektianne seuraillut - samapa taitaa olla meidänkin talossa lähivuosina edessä.

  Vaan täytyykö nyt blogin nimikin vaihtaa; rypäleenvihreä talo? Schjerfbeckinvihreä talo?

  VastaaPoista
 4. Ihana sävy! Kiitos inspiraatiosta ja hyvistä vinkeistä :)

  VastaaPoista