2.7.2014

Remontin vaihe ja visiitti Uulatuotteen tehtaanmyymäläänYhteistyössä Uulatuote

Talon eteläseinän uusiminen ja kaikkien seinien uudelleenmaalaus etenivät sutjakkaasti juhannukselle asti, mutta sitten alkoivat loputtomalta tuntuvat sateet. Nyt ootellaan kelien kuivumista jotta maalaushommat voivat jatkua.  Talon molemmat päädyt ovat jo valmiit, pitkät sivut ja kivijalka vielä työn alla. Aika mainiolta näyttää nyt jo, talosta on siis maalattu noin puolet. Kuistikin on saanut päätyynsä uutta lautaa, maalia ja ikkunanpokia ja on niin ryhdikäs!

Sateiden alkamisen alla hurautin hakemaan lisää maalia Uulatuotteen tehtaanmyymälään Kauvatsalle, somasta puodista kuvia alla. Visiitin tuloksena sovittiin että pyöräytetäänkin pieni yhteistyö jonka myötä kirjoittelen vähän tarkemmin Uulan petrooliöljymaalin käyttämisestä meidän talon seinien ja sokkelin huoltomaalauksessa. Mikäs sen mukavampaa - tähän asti Uula on joka tapauksessa ollut maalivalintamme tässä remontissa ihan omaan pussiinkin.

Talon seiniin valittiin siis Uulan värikartasta sävy Rypäle, se näkyy tuossa kuvassa alla. Talo on maalattu viimeksi ilmeisesti 70-luvulla ja silloin seiniin on sipaistu aika kellertävä vihreän sävy. Värieron voi jotenkuten nähdä tuosta ylemmästä kuvasta; oikealla uusi väri, vasemmalla vanha. Rypäle on vanhaa vihreää viileämpi ja harmahtavampi, laitan vielä lähemmin kuvia noista väreistä tuonnempana. Talon kivijalka on nyt ruskea, mutta sen väri muuttuu myös harmaammaksi - siihen palaan kuvien kera myös sitten kun seinät ovat valmiit ja käydään sokkelin kimppuun.

(Alunperin Vihreä talo on muuten ollut valkoinen (!), alkuperäistä sävyä pilkahteli sieltä täältä kun rapsutimme seiniä maalauskuntoon. Pitäiskö muuttaa blogin nimeksi The White House?) 

Petrooliöljymaalin käyttämiseen päädyttiin monestakin syystä. Tärkein syy on valmiin maalipinnan hengittävyys. Maalatessa on myös hoksattu että aikamoinen etu on sekin että maali peittää kerralla. Talon pintaa pitkin kiipiessä ollaan oltu aika onnellisia kun tiedetään ettei tarvitse tehdä se kuin kerran. Maalipinnasta tulee himmeä, tasainen ja kaunis vaikka pensselin varressa onkin ollut useampi maalari - erilaiset kädenjäljet eivät lopputuloksesta erotu. Aikamoista jänkkiä tuo maali kyllä on ja vaatii maalatessa ruista ranteessa. Mutta paksuahan sen on oltava jotta kerralla peittää.

Uulan tehtaanmyymälä sijaitsee tosi kauniiden maalaismaisemien keskellä, mikäs sinne oli ajellessa. Aiemmat maalipurkit on hankittu kulloinkin reitille sattuvilta jälleenmyyjiltä, mutta nyt oli kiva nähdä Uula-maalien syntysijatkin. Tuolla myymälässä on esillä ulkomaalien lisäksi koko muukin Uulan tuoterepertuaari, sisustusmaaleja ja pigmenttejä myöten.

11 kommenttia :

 1. Näyttääpä hyvältä. Kiitos tuosta maalivinkistä. Meilläkin on sama urakka edessä jossain vaiheessa. Meidänkin vihreässä talossa on ruskea sokkeli. Talo on ollut alunperin ihanan oranssi suklaanruskeiden tehosteiden kera. :)

  VastaaPoista
 2. Huikee blogi, ja hyviä ideoita omaankin projektiin.! (www.kotinapytingit.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti Essi! Täytyypä tulla vastavierailulle.

   Poista
 3. Uula-tuotteet todella fiksu valinta! Suosittelen omasta rintsikjaprojektistani viisastuneena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään puntaroin ja parhaalta vaihtoehdolta vaikuttaa. Kiva kuulla että on toiminut siellä suunnalla!

   Poista
 4. Valitettavasti meidän perheen mökillä uula-maali ei ollut maineensa veroista. Hengittävyys vaihtuikin kaiken lian itseensä kasaavaksi ulkopinnaksi.Kaunis vihreä ulkoverhous kasaa itseensä harmaata likaa.Harmittaa koska maali oli melko arvokasta. Maalikaupassa kohautettiin hartioita. -kipitys

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ymmärtänyt maalitutkimuksia netissä tehtyäni että öljymaalit saattavat kerätä likaa. Harmillista sitten jos niin käy, täytyy toivoa että olosuhteet on otolliset ja seinät pysyy puhtaana. Muulla maalityypillä likaantumisriski vois olla pienempi, mutta huonoja puolia sitten muuten enemmän, näin mä ynnäilin.

   Poista
 5. Meilläkään edellisessä talossa petrooliöljymaali ei ollut hyvä ratkaisu. Jo vuoden päästä alkoi maali irrota, vaikka hyvin tarkasti olimme tehneet raaputukset ja homeenestot. Nykyään Uula kai suositteleekin paljaille kohdille pohjustamista monen negatiivisen palautteen jälkeen. Mutta pinta on kaunis himmeä ja parasta siinä on, että tulee kerralla valmista.

  Kuntotarkastaja sanoi, että paras olisi pellavaöljymaali rintsikkamaaliksi, mutta parhaassa tapauksessa sitä pitäisi sutia kolme kerrosta peittävyyden varmistamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellavaöljymaali vaatii ilmeisesti totisesti maalajalta pitkäjänteisyyttä, en tiiä oisko meiltä sitä löytynyt :) Siinä pitää kai olla myös sen maalausjäljen ja maalikerroksen paksuuden kanssa aika tarkka? Yritetään tehdä nyt pilkulleen ohjeiden mukaan; käsittelemättömälle puupinnalle ensin ulkopohjamaali ja noille aiemmin maalatuille homeenestoaine tuon petrooliöljymaalin alle. Pidetään peukkua että pysyy hyvänä pitkässä juoksussa. Vastamaalattuna ainakin supernätti pinta, kaunis himmeä niin kuin sanoitkin.

   Poista
 6. Näyttää tosi kauniilta tuo vihreä! Olet viisas kun et maalaa taloasi akryylimaaleilla. Se olisi talon tuho pitkässä juoksussa. Olemme remontoineet 150neliöisen jälleenrakennuskauden talon ja käyttäneet uulan maaleja. Maalattavuus on ollut huippuluokkaa eikä tulokseen ole tarvinnut pettyä. Kaikki hengittävät matskut vain ovat nykyään kalliita verrattuna uusiin muovipohjaisiin (paperitapeteista lähtien), mutta satsaus kannattaa. Ihanaa kesää vihreässä paratiisissasi! Tuuli

  VastaaPoista