11.12.2013

Joulun odotusta


  
Tämä joulu vietetään pitkästä aikaa maalla. Kaupungissa auto pakataan täyteen ruokaa, nuhjuverkkareita ja villasukkia. Soitetaan naapurille ja kysytään onko tie lumesta auki. Perille päästyä laitetaan patterit pöhisemään ja otetaan lämmittävä napsu. Omasta metsästä haetaan pieni kuusi salongin nurkkaan. Turhantarkat joulusiivoukset skipataan. Nurkissa pyörivät pölypallerot piilotetaan sammuttamalla sähkövalot ja sytyttämällä kynttilät. Sänkyihin pedataan puhtaat lakanat, hellaan sytytetään tuli ja huussipolulta lapioidaan lumet. Puuvajasta kannetaan saunalle vino pino halkoja ja kiuas lämmitetään joka päivä. Aattona lauteilla siemaillaan salaa samppanjaa. Kinkku laitetaan uuniin, hyasintti pöydälle ja manteli puuroon. Muutama joulupaketti paketoidaan, koirille myös. Koko ajan syödään jotain tai suunnitellaan syömistä. Maataan vilttien ja täkkien alla, luetaan kirjaa eikä piitata tiskivuoresta. Kuunnellaan joululevyä rahisevalla vinyylisoittimella. Nukutaan aina kun nukuttaa ja herättyä keitetään kahvit.

Oi tule jo joulu.

(Kiitos postausinspiraatiosta, Lotta Evelina!)

Looking forward to christmas holidays in the country house.
.

33 kommenttia :

Riikka/Onni on matka - ei määränpää kirjoitti...

Kuulostaa aika luksuslomalta!

Unknown kirjoitti...

Tämä oli niin tunnelmallinen ja valloittava teksti, että aloin kaivata teidän jouluvieraaksenne! Olen seurannut tätä sinun blogiasi jo aika pitkään ja nämä tämän tyyliset postaukset saavat minut kyllä unohtamaan stressin ja kiireen. (Ihana oli myös vähän saman tyylinen syksyn tiskauspostaus.)

NAKU kirjoitti...

Kuulostaa unelmajoululta!

Voi että, kuinka nuita teidän hurjia katsellessa hymy nousee väkisinkin suupieliin :)

Hosuli kirjoitti...

Hyvät on suunnitelmat! Ja ihana kuva juoksevasta pikkukoirasta. TÄYSIÄ. :)

Tiina Kovanen-Bergman kirjoitti...

Oi mikä ihana joulumaisema! Ja mikä joulu teille on tulossa,ihanaa.

sari kirjoitti...

I`m dreaming of a white Christmas...jos joku joulu kuulostaa täydelliseltä,niin se on sitten tuollainen.Kaukana kiireestä,tavarahelvetistä ja suorittamisesta.Oi te onnelliset!

Viherrys kirjoitti...

Oi kuinka kaunis talvimaisema. Toisiaan tuijottelevat koirat oli mainio kuva :-D

Pieni Lintu kirjoitti...

Oi että miten ihanan talvisen näköistä!

Anna kirjoitti...

Mä haluan tuollaisen joulun! Juuri noin pitää joulu viettää. :)

Kummitustalon Stella kirjoitti...

Hoo, kuulostaa mahtavan mutkattomalta.

KATJA/ NEOVIA HOUSE kirjoitti...

Kuulostaapa aivan ihanalta joululta :). Sellaisen kun saisi itsekin...ei pakkoja, ei aikatauluja, ei sääntöjä :) Vain lepoa, nautiskelua ja hiljentymistä. Taitaa olla suurinta luksusta nykyajan ihmiselle!

Nalle kirjoitti...

Ihanaa iloa ja rauhaa teidän Joulussa. Ja tuo kolmas kuva on niin täynnä riemua!

Jenni kirjoitti...

Kuulostaa ihanalle! Juuri tuollaisen joulun haluaisin :)

Anne kirjoitti...

Juuri näin..pois turhat pönötykset ja suorittamiset ...tuota päin :)

Unknown kirjoitti...

Kuulostaapa just sellaselle omalle joululle, eli rennolle ja ihanalle :) Ennen omaa taloa mentiin mökille jouluksi: pakkasen puolella sisällä, kamina tulille, toppatakki päällä tein ruokia (lämmittävä napsu, juu :) ) - mutta tunnelma oli kyllä kohillaan! Nyt samat hommat saakin tehdä ihan omassa kodissa.

Teille tulee kyllä hyvä joulu!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tiedän miltä tuntuu kateus :D Kuulostaa unelma Joululle!

phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä kirjoitti...

Oi miten ihanan tunnelman tekstistä saikaan.

Olen itsekin koettanut pistää kotia hissuksiin jouluasuunsa ja välttää stressiä kaikin tavoin, sitä on muutenkin tarpeeksi. Tällä hetkellä asunnon joulukerrasto on tämmöinen:
http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/12/04/neljas-joulukuuta/

Anonyymi kirjoitti...

Saanko tulla teille? Otan omat lakanat.

Anonyymi kirjoitti...

Minä kanssa sitten!!

Pirjo kirjoitti...

Kerrassaan täydellistä!

Tiinakaisa kirjoitti...

Oijoi, suunnitelmat kuulostaa mahtavilta! Juuri näin. Kunpa joskus saisin itsekin ottaa noin lunkisti, mutta myös tänä vuonna taidetaan sukuloida..

Oikein tunnelmallista joulun odotusta <3

Anonyymi kirjoitti...

kuvailit täydelliseltä kuulostavan joulun

marjaana kirjoitti...

Oi ihanaa, ja maaseutu kruunaa kyllä kaiken!

E kirjoitti...

Ihanaa! Täällä on suunnilleen samat suunnitelmat: tie vie lapsuudenkotiin keskelle korpea ja sieltä ei sitten poistutakaan pariin päivään. Hyvää joulun odotusta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi kuinka hauskaa jotta pystyin inspiroimaan sua tähän postaukseen! No olipa mukavaa kuulla jotta aiotte viettää joulua Vihreässä Talossa! Mulla on nimittäin aina ollut semmoinen mielikuva jotta olis varmaan aivan ihanaa viettää joulua juuri Vihreässä talossa.
Tykkäsin myös varsinkin teidän rauhallisesta jouluversiosta! Täällä vietätään juuri saman tyyppinen tosi, tosi rauhallinen joulu ilman mitään pakkoja. Mukavaa muuten jotta teillä soitetaan Johnny Cash:in levyä! Olen itse hulluna Johnny Cashiin! Täällä soi juuri tuo sama ja myös Elviksen joulukappaleet sekä Phil Spector:in kahdet joululevyt. Kaikki tietysti lp-versiona.
Olen iloinen teidän puolesta ja toivotan teille oikein Hyvää Joulua!!
Tv: Lotta Evelina

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihania tunnelmia ja suunnitelmia, ehkä maailman paras joulu tuollainen! Pikkukoirat saavat hymyilemään, hauskat pienet viipottajat - mahtaa maalla olla mukavaa :)

Susanna kirjoitti...

Ihan paras joulunviettosuunnitelma, noin sen kuuluukin mennä. Meillä tätä toteutetaan soveltuvin osin, kerrostaloasunnossa kun asutaan. Oma sauna sentään on :)

Katja Kaukonen kirjoitti...

Liikuttavan ihana suunnitelma. Levollista joulua! (Me vietämme joulun kaupungissa tai oikeastaan sen reunalla ja niin maalaisesti kuin voimme, löylyvesi haetaan aina purosta.)

Päivityksiä kirjoitti...

Täydellistä!!!

-Kaisa- kirjoitti...

Voih!

Anonyymi kirjoitti...

Ah ihanuutta.

t. Elenna

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa täydelliseltä. (ja pikkukoirat on supersulkkuja) Pakko muuten kysyä, mistä oot noin ihanat valosarjat löytänyt? Juuri tuollaisista olen itsekin haaveillut jo hyvän aikaa.
-Senja

Annika kirjoitti...

Senja, valosarja on Konstsmiden (saatu blogin kautta).