1.8.2013

Verhoilutuumaus

Meillä on kaupunkikodin olohuoneessa somamuotoinen nojatuoli, joka tuli joskus hankittua huutokaupasta. Jo tuolia hankkiessa tuumattiin että sen istuintyynyt voisi verhoilla uudelleen. Nykyinen kangas on jalkapohjan tai mummokalsarin väristä plyysiä. Se näyttää nyt kuvissa herkältä ja viattomalta mutta on kaikkea muuta, tekokuituisen nihkeä ja haisee vanhalta ja tunkkaiselta. Verhouksen voisi vaihtaa johonkin oikein superkuviolliseen ja värikkääseen kankaaseen, tuon huikean sohvan tapaan. Siinähän on selkänojassa tuota samaa hienoa rottinkipunostakin! Tuommonen Josef Frankin huikea kangas vaan ei taida ihan mahtua budjettiin...

This arm chair is an auction find. I´m going to renew the upholstery, maybe with a very colourful fabric.

14 kommenttia :

 1. Hei,
  Eurokankaan tilausvalikoimissa on ruotsalaisen Almedahlsin kankaita. Eiväthän ne ihan Frankin veroisia ole mutta kivoja kuitenkin, osa juuri samaan tapaan retroja ja värikkäitä.

  VastaaPoista
 2. Hei, Tosi hieno tuoli! En vaihtais ollenkaan kangasta vaan maalaisin rungon esim. mustalla tai valkoisella....:). Teea

  VastaaPoista
 3. Lisäys ed. tunkkaisen hajun voi saada pois kaatamalla purkillisen leipomissoodaa ja antaa vaikuttaa vartin ja sit harjaa pois + imuroi...Teea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teea, kiitos mainiosta hajunpoistovinkistä!

   Poista
 4. Hei, ihana tuoli! Itse säilyttäisin tuolissa yksivärisen kankaan, puhukoon tausta ja muutoin niiiiiin kaunis muotoilu puolestaan! JOkin harmahtava, ruskeaan (tuolin puuosiin sopiva) vivahtava sopisi kivasti :).

  VastaaPoista
 5. Hieno tuoli ja suunnittelemasi kangas sopii kyllä upeasti tuohon tuolii. Mutta mikä on tuo matto? Arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, matto on Ikeasta, muistaakseni nimeltään Alvine Ruta.

   Poista
 6. Apua, tuo maalaamiskommentti toivottavasti oli vitsi... :O

  Frankin kangas olisi kuin nenä päässä, ei sitä taitaisi mennäkään kuin pari metriä? Harkitse ihmeessä vielä toisenkin kerran, se kruunaisi mahdottoman upean tuolin!

  Muistaakseni Glorian päätoimittaja Minna Juti verhoilutti myös tuollaisen rottinkikäsinojaisen sohvan jollain valkopohjaisella Frankin kankaalla ja siitä tuli henkeäsalpaavan ihana. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana tuoli!
  Sopii teille erittäin hyvin ja sun suunnitelma kuulostaa just hyvälle :)

  VastaaPoista
 8. Kivaa kun heittelette ideoita ja mielipiteitä, silloin voipi tulla vastaan joku ratkaisu jota ei itse ehkä olis tullut ajatelleeksi :) Frankin kangaskin olisi kyllä UPEA.

  VastaaPoista
 9. Ensin ajattelin että miksi verhoilisit uudelleen, mukavan näköinen tuoli. Mutta kuten sanoit niin kuva voi kaunistaa ;) Ja sitäpaitsi se valkopohjainen kukallinen kangas olisi loistava valinta! Olisikohan ollut tuo Glorian tuoli minkä minäkin olen joskus nähnyt vai joku muu mihin oli teetetty useampi erilainen päällinen. Kuviolliset tuovat minusta jotenkin noin hienon tuolin vielä paremmin esiin, uskaltaa olla rohkea eikä anteeksipyytelevä mummokalsarin värinen. Jään mielenkiinnolla odottelemaan millainen tuolista tulee.

  VastaaPoista
 10. Hei, vinkkaan tässä vain, että Henry Borg:illa on samankaltaisia verhoiluun sopivia kankaita. Esim: http://www.henryborg.fi/kuvioitu_puuvilla.php

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, mäpä katsastan nuokin.

   Poista