27.5.2013

Ruokapöytä vaahteran kainalossaTaas on siirrytty ulkoruokintaan, grilli puhisee ja istutuslaatikko pukkaa yrttiä. Jämälaudoista itse rakennettu ulkoruokapöytä on mukavassa suojassa vanhan vaahteran kainalossa. Yksinkertaiset ikealaiset metallituolit ja saman firman minimalistinen katos ovat osoittautuneet käytännössä hyviksi ja toimiviksi. Tiirasin ruokapaikkaa uuden kesähuoneen ikkunasta käsin, sieltä on hyvät näkymät tähän osaan pihaa. Hiukan on vihreämpää kuin edellistä otosta ottaessa!

Eating outside is wonderful, especially if you can do it under a maple tree. This view of our outside dining table is taken from the new summer attic room. Looks a lot different from the previous photo I took about a month ago.

9 kommenttia :

 1. Sullakin kukkii komeasti noi vuorenkilvet, olen mietiskellyt vähän syytä miksi meillä tekevät vain pari hassua kukkavartta. Hienosti vihertää ja kiva ulkoruokintapaikka teillä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kyllä harmainta hajua miksi kukkivat. Niille ei ole taidettu tehdä pariin vuosikymmeneen mitään hoitotoimenpiteitä - eikä taideta tehdä vastakaan, ainakaan tämän aloittelijapuutarhurin toimesta :)

   Poista
 2. Ihana tuo teijän ruokapaikka! Tykkään varsinkin tuosta vanhasta vaahterasta! Entäs miten se kesähuone edistyy? Saako sieltä nähä kuvia taas pian? Oon niin utelias!!

  T:Lotta Evelina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee Lotta Evelina, kesähuoneesta tulee kuvia taas kun homma lähtee etenemään. Nyt odottelen tilattuja tapetteja, niiden pitäisi pian saapua.

   Poista
 3. Hei,ihan mahtavan näköinen pöytä. Onko noi pöydän jalat myös ikeasta? Jos on niin itselläni samanlaiset ostettuna ja jämälautoja myös pöytää varten varattuna :-)
  t. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOhanna, jalat ovat juu Ikeasta nekin! Hyvä pöytä tulee :)

   Poista
 4. Mukavan näköistä! Kyllä tuossa kelpaa aterioida :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköistä! Kysymys tuosta terassista/lavasta: ootteko rakentaneet sen myöskin jämälaudasta vai onko kenties painekyllästettyä puuta? Itsellä on mökkiterassin rakentaminen edessä ja jotenkin haluaisin suosia luonnonmukaisia menetelmiä (ei siis luonnolle myrkyllistä painekyllästystä...), mutta kaikki pelottelee ettei terassia voi rakentaa mistään muusta materiaalista ja käsittelemätön puu mätänee/lahoaa muutamassa vuodessa. Tuo on kyllä tosi hyvännäköinen noin "patinoituneena".
  -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, painekyllästettyä puuta on tuokin terassi. Pintaan on sipaistu Pinotexin puuöljy, sävy Luonnonharmaa. Se naamioi vihertävän puun tommoseksi kivaksi patinoituneen näköiseksi. Meidän saunan terassi ja portaat ovat jämälaudasta (ei painekyllästetystä), niidenkin pinnassa on puuöljy ja ihan hyvänä ovat pysyneet. Tosin vasta pari-kolme vuotta, että vaikea sanoa ovatko pitkällä aikavälillä kestävät.

   Poista