7.8.2012

Riihitie 20


 Alvar Aallon koti Helsingin Munkkiniemessä osoitteessa Riihitie 20. Kämmenet hikos kun oli niin hienoa. 17:n euron pääsymaksu tuntui etukäteen suolaiselta, mutta talokierroksen ja mainion opastuksen jälkeen olisin ollut valmis maksamaan vaikka enemmänkin. Otin hirveän läjän kuvia, etenkin yksityiskohdista, että muistaisin jälkeenpäin mahdollisimman paljon. Täälläkin tekivät vaikutuksen erityisesti materiaalit ja värit; rottinkipunokset, hunajaiseksi patinoitunut koivu ja murretut sävyt. Superpelkistettyä ja modernia oli yhdistetty hauskasti koristeellisten pienten juttujen kanssa. Ah.


A visit to finnish architect Alvar Aalto´s home in Munkkiniemi is a must if you´re ever in Helsinki. The 17 euro admission might seem expensive, but I promise the one hour guided visit is worth every penny.
.

25 kommenttia :

nuokku kirjoitti...

Näyttää upealta! Itse järjestin tuon 10 hengen ryhmän kasaan ja suuntaamme parin viikon päästä Riihitielle ja sen jälkeen syömään. En malta odottaa :)

pirjo sylvia kirjoitti...

Oliko japanilaisia arkkitehtiopiskelijoita pyhiinvaellusmatkalla?

Anna kirjoitti...

Kaunista! Riihitievisiitti täytyy ehdottomasti sisällyttää johonkin tulevaan Helsinkireissuun. Minä vien puolison synttärilahjana tutustumaan opastettuna Muuratsalon koetaloon, se kun on jäänyt täysin näkemättä, vaikka ihan lähellä asummekin. Jos eksyt joskus tänne keskiseen suomeen, niin Aalto-fanille riittää täällä useita vierailukohteita, koetalon lisäksi mm. Alvar Aalto-museo.

Johanna kirjoitti...

Tuonne on pakko päästä! Näyttää niin upealta!! <3 Kiitos vinkistä!

SarP kirjoitti...

Kiitos Annika tästä ja edellisestä postuksesta.
Tänä kesänä ei ole matkustettu, joten ihana päästä tutustumismatkalle näin blogin välityksellä.
Hvitträsk on tuttu, Riihitielle pitää ehdottomasti joku kerta suunnata.

Kirsikka kirjoitti...

En ole aina ihan Alvarin kanssa samoilla linjoilla, mutta tuo talo näyttää todella ihanalta! Etenkin näissä hienoissa kuvissa.

Hanna-Katariina kirjoitti...

Upeita kuvia upeista asioista. Onneksi eivät lopu vaikka ahmin. Kiitos, Annika!

Riikka - Hunajaista kirjoitti...

Tota voi kuvata yhdellä sanalla: täydellisyys.

Minna kirjoitti...

Riihitie on upea paikka ja tuon kuvan korituoli on niin kaunis.

Birgit | taulu ja tapetti kirjoitti...

Kiitos kuvatervehdyksestä!

PikkuBertta kirjoitti...

Upea paikka...koskaan en ole käynyt,mut jo heti ensi kuvista arvasin Aaltojen kodiksi...on ne vain NIIN lähtemöttömästi syöpyneet muotoilullaan meidän suomalaisten sisimpään...molemmat,sekä Aino että Alvar:)

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla en ole VIELÄ käynytkään, mutta Hvitträsk ja Visavuori ja Ainola ja Halosenniemi ja Kalela Ruovedellä -aivan mahtavia paikkoja. Täytyy joku kesä aloittaa kierros uudestaan. Nuo on kyllä paikkoja, jotka ei katselemalla kulu.

-maria

Anonyymi kirjoitti...

Noissa kuvissa ei ollut mitään, mistä en olisi pitänyt. Huikea ja täydellinen!
-Anonyymi lukija-

Päivi- KuplaTupla kirjoitti...

OI OI!!! Tuonne pitää päästä.. Kiitos vinkistä ja ihanista kuvista!

http://kuplatupla.blogspot.fi/

Hanna H kirjoitti...

Tuonne pitäis joskus mennä luurailemaan, onhan se nyt aikamoinen klassikkopaikka. Muhun iski toi työpöytänurkkaus ja sen ikkunat! Kelpais :)

Anonyymi kirjoitti...

kaamea.... hyihyi. en tykkää yhtään tuommosesta mummolameiningistä!! :D jännä miten moneksi meitä onkaan.... tuolla ei ollut mitään mistä oisin tykänny. ymmärrän silti että moni voi tykätä tuollaisesakin... o.O
T. me only.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka sait kuvien julkaisuluvan ?
Yleensä kun tällaisia kotimuseokohteita saa kuvata vain omaan käyttöön.

Annika kirjoitti...

Ei tainnut yhtään japanilaista olla tällä kertaa, mutta suomalaiset olivat kyllä vähemmistössä :)

Annika kirjoitti...

Kuulostaa mahtavalta yhdistelmältä, hieno talo ja hyvä ruoka :)

Annika kirjoitti...

Tuli kyllä sen sortin Aalto-himo tuolta että täytyy ehdottomasti eksyä sinne päin.

hanna kirjoitti...

Upeita kuvia !
Käyn työni puolesta joka viikko Villa Mairean pihassa, sisälle en ole vielä ehtinyt, nyt näiden sinun kuvien ihastelun jälkeen pitää korjata tuokin asia..

Hosuli kirjoitti...

Miten mahtavia yksityiskohtia ja kalusteita! Ja verhot tuosta mustavalkoisesta kankaasta, jota juuri ostin tyynyliinoiksi.

Annika kirjoitti...

Museolta kysäisemällä.

Annika kirjoitti...

Voe mahoton, tässähän nyt nousee kuume lähteä kiertämään Aalto-kohteita enemmänkin. Ja muutkin upeat taiteilijakodit, Tuusulanjärvi-yhteisöt ja Visavuoret ja Kalelat... Kaiken huipentuma vois sitten ollakin Maison Louis Carré Pariisin lähellä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hah, eksyin blogiin ja katsoin nämä kuvat hitaalla tempolla, ennen tekstiä. Ehdin ajatella moneen kertaan, että huh, npa tällä ihmisellä paljon Aaltoa ja muuta Artekin tavaraa, ja että miten se onkin saanut noin aidon 50-luvun funkkistunnelman kotiinsa. :D Enpäs ihmettele enää!

Mielenkiintoinen blogi kuitenkin.