2.5.2011

Karun kaunis kevät
Viime keväänä kyökin pöydälle nuupahtanut helmililja elää taas kukkapenkissä. Raparperi pukkaa ruttuista lehteä kuin viimeistä päivää. Siskon kanssa ryteiköstä pihaan siirretty syreeni ujostelee. Rikkaruohot ovat vielä pieniä ja näyttävät viattomilta - turha teeskennellä, kyllä minä tiedän että pian on taas piha vuohenputkea väärällään.

Springtime in the garden.

6 kommenttia :

 1. :))) kuulostipas hauskalle :)))
  meillä taas nurmikko ja kaikenmaailman muut kasvit nauttii kun minä tuskailen ja kyykin eikä mikään muutu miksikään..pitäiskö vaan luovuttaa ja tyytyä sellaiseen rehevään luonnon pihaan :)

  VastaaPoista
 2. Hihihii... juurikin näin!

  Minä yritän kaivaa kalliota esiin, takuuvarma puutarhuroinnin onnistuja.

  VastaaPoista
 3. Minä sain kerran kuulemma takuuvarman neuvon vuohenputken tuhoamiseksi: syö se. Yritin tehdä jotain vuohenputki-muna-voi-kerma-juustopiirakkaa, mutta se oli kaikista höysteistä huolimatta pahaa. Eli taistelu jatkuu meidänkin tiluksilla.

  VastaaPoista
 4. Helmililja on hämmästyttävän sitkeä. Kotona maalla äidin luona se leviää jopa nurmikolle miten huvittaa :)

  Onneksi teidän vaivana on vain vuohenputki eikä jättiputki. Siinä vasta viheliäinen putkikasvi.

  Villiviinille: Maku on kuulemma miedompi vuohenputken nuorissa lehdissä ja vaaleanvihreissä versoissa. Mutta pitää olla varovainen etenkin nuoria lehtiä kerätessä sillä myrkkykeiso on hyvin samannäköinen eikä niitä pidä sekoittaa keskenään.

  VastaaPoista
 5. Täällä eräs käytti kevätlomansa vuohenputken kitkemiseen, koska edelliset asukkaat eivät sitä ilmeisesti toviin olleen tehneet mutta yritän suhtautua siihen puoliksi huumorilla. Tiedän ettei siitä eroon pääse mutta kiskoessani penkistä ylös metrisiä juuria, ajattelin, että "no, ainakin saa kasvi nähdä vaivaa, että kasvaa entisiin mittoihin" ;) Seuraava ongelma tosin on se että, pitäisi tunnistaa nyt niitä rikkakasveja jotka pääsevät urakalla kasvamaan vuohenputken hetkeksi annettua vähän tilaa...

  VastaaPoista
 6. Oi vitsi, raparperia! Tahtoisin sitä myös omalle pienelle pihalleni, jossa ei taida kesän lopulla mahtua oleskelemaan ollenkaan kasvien valloittaessa maiseman. :)

  VastaaPoista