14.2.2011

Punainen pioni

Pionin väri vaihtuu somasti sen mukaan mitä juo - tällä kertaa heleää vadelmaan vivahtavaa punaista. Lasi saa kokovertailussa litraisen tölkinkin näyttämään sirohkolta, niin komian kokoinen se on. Vetoisuus taitaa lähennellä neljää desiä.


Another photo of the Peony-glass (see previous post). The bloom changes color depeding on what I´m drinking, this time it´s a nice raspberry red.
.

8 kommenttia :

 1. Kaunis lasi, fiksu valinta :)

  Minulla on jalalliset Marimekko-lasit, jotka äitini on ostanut 70-luvulla. Vetoisuus noissa on melkein 5 dl ja kuulemma niistä aikoinaan juotiin punaviiniä, vaikka malli ja koko muistuttaa melkein enemmän tarjoilumaljaa, kuin viinilasia ;) Onnekseni löysin näitä samoja laseja lisää muutama vuosi sitten kirppikseltä. Meillä on kaapit täynnä vanhoja suomalaisia ja suomessa valmistettua laseja ja astioita, ei ole tarvinnut haaveilla noiden uusien "kotimaisten" kippojen ja kuppien perään. Tosin, minulla ei ole tietoa, missä maassa ja tehtaassa Marimekko valmisti 70-luvulla astiansa?

  VastaaPoista
 2. Hehe, meilläkin on noita Pioneja pari. Ei kyllä ole tullut mieleenkään juoda niistä mitään, säilyttelen niissä kirjontalankoja :)

  PS. Kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on isoja jalallisia Marimekko-laseja ja ne on ostettu 80-luvulla. Olutlaseiksi niitä liikkeessä sanottiin ja nimi oli Artturi. - Ovat olleet meillä olut-, viini-, jälkiruokakäytössä ja kahdeksan kappaletta näkyy olevan kaapissa...

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hippokampustajalle nimestä, juuri noita Arttureita minullakin on, ihania laseja, eivätkä mene ihan pienimmästä kolauksesta rikki. :)

  Googlasin, ja "Lasitaivas"-sivustolta löysin vielä lasista kuvan nimen kanssa http://www.astiataivas.fi/tuotteet.html?id=44/2365

  VastaaPoista
 5. Äidilläni on koko Pionin ruoka-astiasto. Upeaa ja uljasta lasia. Kestää kaikki sukujuhlat... En ole kirppiksellä Pioneihin törmännytkään.Onnittelut hyvästä löydöstä!

  VastaaPoista
 6. Mantel ja Hippokampustaja, ne Artturit on aivan mahtavat! Olen joskus sellaista hypistellyt ja vaikuttunut, se hieno pelkistetty muoto ja kunnioitusta herättävä paino. Taitavat olla aika harvinaista herkkua, ainakaan en ole kirppiksillä törmänny?

  Maria, koitapa joskus ryypätä niistä kun on oikein jano, ihan huiput ovat!

  MaiFuud, luin jostain että Toikka suunnitteli astiastoon koko pionin elinkaaren nupuista täyteen kukkaan, olispa komeaa nähdä koko sarja juhlapöydässä :)

  VastaaPoista
 7. Minultahan löytyy noita Pioneita kaapista. Aikoinaan olivat viinilaseina, mutta nyt on sirommat enemmän mieleen. Täytyypä nauttia jotain muuta ja ottaa lasit taas käyttöön.

  VastaaPoista
 8. Minä möisin Artturi lasit pois, kuka ostaisi :)

  VastaaPoista