26.11.2009

Vihreä talo <3 KärkkäinenUudet arkilasit ovat tässä. Ultima Thule -sarjan On the rocks -lasit ovat mittasuhteiltaan mahottoman kauniit ja tilavuudeltaan sopivan suuret. Kaapista löytyy vanhempien muinoin häälahjaksi saamat vesilasit samasta sarjasta, mutta ne ovat nykymaailman hörppytarpeisiin jääneet auttamattomasti pieniksi. Ja kuulkaa että nyt rakastan jättimarketti Kärkkäistä, jossa siskon kanssa vierailimme virkistysmatkallamme Lahdessa. Se mikä maksaa Iittalan kaupassa 22 euroa, on Kärkkäisellä 10,30 euroa. Siis kuusi lasia irtosi kolmellakympillä!
Ja tässä toinen syy matkata Kärkkäisen puotiin; Method puhdistusaineet 5,90 euroa per pullo. Siskokset suihkuttelevat nyt eukalyptuksen ja mintun tuoksua minkä ehtivät ja puunaavat  ennennäkemättömällä innokkuudella.

Retki Lahteen oli kannattava muutenkin, kirppiksiltä löytyi taas kaikenlaista; raporttia seuraa! Ja vastailenpa samalla edellisen postauksen kommenttilaatikon tiedusteluun Marianne Niemisen maalauksista: niitä oli saatavilla harmillisesti juuri päättyneillä Nykytaidemessuilla Helsingissä, eikä uutta näyttelyä ole justiinsa tulossa. Maalauksia voi tiedustella taiteilijalta suoraan, yhteystiedot saa halutessaan hihkaisemalla minulle sähköpostitse.

9 kommenttia :

 1. ;D Joo, hyviä ja edullisia löytöjä sieltä tekee! Meillä on lähempänä tuo Ykan Kärkkäinen :)

  VastaaPoista
 2. Meille on Kärkkäiseltä eksynyt vaikka mitä ;) kuten yläkertaan tapetit ja laminaatit.

  VastaaPoista
 3. Kyllä välillä tosiaan ihmetyttää, että esim. Iittalan tehtaanmyymälässä astiat maksavat enemmän kuin vaikkapa Prismassa. Hintaero ei kuitenkaan ole ollut noin huikea. Mitä tulee Kärkkäisen halpoihin hintoihin, luulen että se tuo maahan esim. elektroniikkaa ohi virallisen maahantuonnin. Tuttava osti Kärkkäiseltä Canonin kameran eikä siinä ollut suomenkielisiä käyttöohjeita. Ostin muualta samoihin aikoihin samanlaisen kameran ja siinä oli viralliset suomenkieliset käyttöohjevihkoset mukana.

  VastaaPoista
 4. Hei, kiitos ensin mukavasta blogista, jota innolla seurailen. Olemme nääs juuri ostaneet 50-luvun talon Helsingistä, jossa hurja remontti menossa. Mukava seurata Vihreän talon elämää. Mullakin on mainioita kokemuksia Kärkkäiseltä, tosin Oulusta. Tunnusmerkkien perusteella taitaa olla sama putiikkiketju... t. Nina

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä! Minullakin on lähiaikoina tarkoitus ostaa noita laseja, ja ihan kiva kuulla, että Kärkkäiseltä ne voisi irrota edullisemmin. Sen kyllä olen huomannut, että Iittalan myymälään ei kannata lähteä. Anoppi oli vähän aikaa sitten aikeissa ostaa Iittalan Outletistä (ykköslaatuisen) Ultima Thule -tarjoiluvadin, jonka hinta oli 70€. Hän kuitenkin löysin myöhemmin saman tuotteen Kodin Ykkösestä hintaan 55€. Ja esim. muumimukithan tuolla Iittalan myymälässä näyttävät olevan lähes 10€ kalliimpia kuin tavan marketeissa.

  VastaaPoista
 6. Nuo lasit ovat kyllä suomalaista muotoilua parhaimmillaan! Aivan mahtavan kauniita! Ja parasta on, jos niitä raaskii käyttää, eikä vaan pihistele niitä vitriinissä. Onnea uusien arkilasien johdosta siis!

  VastaaPoista
 7. En ole koskaan käynyt Kärkkäisellä mutta nyt on mentävä kun noin kehut! Siskoni asuu Lahdessa ja ennen Joulua lupasin sielläkin käydä.

  Me asumme ihan tässä Arabian tehtaanmyymälän kupeessa ja tulee siellä putiikissa joskus käytyä ... ja sieltähän ei kannata ostaa mitään kun kakkoslaatukin on kallista. Halvempana saa Prismasta. Onko sitten turistihinnat vai miksi koska myymälässä on yleensä aina ulkomaalaisia shoppailemassa ...

  VastaaPoista
 8. innolla odotan missä Lahdessa on hyviä kirppareita, itse en ole osunut sellaisille.

  VastaaPoista
 9. Hihii,Sattumalta ponnahdin kylään ja täältähän löytyi heti method diggari minun lailla =) Nuo Ultima thule lasit on ihania mutta minä olen melkein kaikki meidän lasit onnistunut rikkomaan tiskikoneessa, Eivät kestä vastakkain kolinaa yhtään. =(

  VastaaPoista