9.8.2009

Pinkopahvimietintö


Eteisen seinät kaipaavat uutta tapettia ja maalia lattiaan. Tapettikuosin päättäminen on asia erikseen, mutta mitä tehdä seinistä irti ponnisteleville pinkopahveille? Mukavinta olisi jos niitä voisi jotenkin vähän fiksata ja sitten vain tapetoida päälle. Voiko kupruja jotenkin tasoittaa? Vai pitääkö tykkänään uudet pahvit laittaa? Ja onko se vaikeaa? Apua!

9 kommenttia :

Kati kirjoitti...

Pinkopahveja kyllä voi kiristää. Meillä ainakin lapsen huoneen tapetit roikkuivat aika pahasti ja ihan siistit niistä lopulta tuli. :)

Ohjeita löytyy aika paljon laittamalla kuukkeliin hauksi "pinkopahvin kiristäminen". Me emme itse asiassa tehneet tuota kiristämistä ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, nauloina käytimme huopanauloja ja sen nupinauhan tilalla mitälie kaksikerroin taitettua vahvaa saumapaperia. Hyvin toimi. Aika pitkäänhän noita pystyy korjaamaan.

Uusien laittaminenkin on ihan mahdollista, tosin onhan siinä enemmän hommaa, jos vertaa siihen, että nuo vanhat saattaisi saada korjattua. Kalevi Järviseltä ainakin löytyy muistaakseni netistäkin erinomaiset ohjeet moisten laittamiseen.

Niin ja pinkopahvifani täällä. ;) Ihanaa, että aiot moiset säilyttää.

Soile kirjoitti...

Löysin sinun blogisi eilen ja tänään aamuteekupin kanssa luin jokaisen tekstin. Vaikken omistakaan taloa maalla saati tiedä niitten remontoinnista mittään niin tätä on mukava lukea!

Inka kirjoitti...

Pinkopahvien laitto tai kiristys ei varsinaisesti ole vaikeaa, mutta aikaavievää (ja hermoja vaativaa kyllä). Kati tuossa ensimmäisessä kommentissa jo antoikin hyviä vinkkejä mistä voisi löytyä lisää opastusta. Myös paikallisista ammattikouluista (erityisesti siis niiden maalarilinjojen opettajilta) voisi saada ihan kunnon neuvoja.

En ole tainnut aiemmin tänne juuri kommentoida, mutta innolla kyllä olen jo jonkin aikaa seurannut. Omissa haaveissa on vanha talo maalla, saas nyt nähdä koska se toive toteutuu :)

Jutta kirjoitti...

Museoviraston korjauskortistosta löytyy myös ohjeet pinkopahvin kiristämiseen ja laittamiseen http://www.nba.fi/fi/korjauskortit. Meillä oli kirjastosta lainassa Kalevi Järvisen Pinkopahvi-kirja, siitä oli myös apua.

Itse kiristäisin vanhoja, jos se vain on mahdollista. Meillä laitettiin pinkopahvit makuuhuoneeseen tasoitteeksi vanhojen ensopahvien ja tapettikerrosten päälle ja oli aika vaivalloista puuhaa. En ihan heti lähtisi siihen hommaan uudestaan, jos muita vaihtoehtoja löytyy :) Nupinaulat ja nupirihmat tilasimme Rakennusapteekista http://www.rakennusapteekki.fi/ mutta niinkuin tuossa aikaisemmin sanottiin, muitakin voi käyttää.

Hanna kirjoitti...

Kiristäminen kai onnistuisi parhaiten niin, että pahvit otetaan alareunasta auki, kostutetaan sumutinpullolla kosteiksi ja naulataan alareuna uudestaan kiinni. Uusien pahvien laittaminenkaan ei kamalan vaikeaa ole, itse pinkopahvitin yhden huoneen vähän aikaa sitten.
Linkistä löytyy työselostus pääpiirteittäin http://maatiaiselamaa.blogspot.com/2009/07/pingotusta.html

Ja toki netistä löytyy hyviä "virallisiakin" asennusohjeita.

Parolan asema kirjoitti...

Ehdottomasti suosittelen pinkopahvien kiristelyä, pahvi kestää sen helposti, täällä annettiinkin jo parhaimmat linkkivinkit, joten kannatan ja kannustan :)

Matroskin kirjoitti...

Kahlasin eilen blogiasi läpi onnettomalla mökkiyhteydellä, täällä on niin ihanaisia juttuja!

Susanna kirjoitti...

Miksei ne pahvit saa kupruilla? Meillä aaltoilee paikoitellen oikein roimasti, ja minusta se on hauskaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社