3.7.2009

Kipsissä
Olohuoneen kokolattia- ja muovimattokerrosten alla odotti laudat peittävä kipsitasoite, joka lienee levitetty lattiaan 60-luvulla. Keittiön lattiassa oli samaa herkkua rapsutettavana, joten tiesin mitä tuleman pitää kun ryhdyin salongissa kipsinpoistohommiin. Kipsi irtoaa kohtuullisesti kun sen kastelee fairyvedellä ja nostelee lastalla irti. Hiki tulee varmasti.

Lahdesta kirppikseltä vuosia sitten löytyneet sinapin/kullanväriset samettiverhot kiepsautin laiskasti verhotangon yli kipsiroiskeilta suojaan ja ne osasivat itse asettua eleganttiin asentoon - sametin luontaisella taidokkuudella.

8 kommenttia :

 1. Siinä onkin kesäpäivän projektia, meiltä on löytynyt samaa tasoitetta omien puulattioiden päältä, lähtee tosiaan hyvin fairyvedellä, kiitos vinkistä :) Kipsiä se hyvin todennäköisesti ei ole, kipsi murenee herkästi eikä kestä painoa, 60-luvulla oltiin kovin luovia aineiden suhteen, ja ne olivat aina jotain epäterveellistä..

  VastaaPoista
 2. Verhoasetelmasi on todella elegantti! Ei käy lattiaurakkasi kateeksi, ei tosiaankaan. Itse olen helteillä tehnyt kattoa, "kivaa" hommaa sekin:). Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. hommaa taitaa riittää yllinkyllin? :) mutta lopussa kiitos seisoo, tulee varmasti oikein upea lattia :)

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Parolaan! Onpas vaan ihan mahtava blogi sinulla, olenko jo muistanut sanoa? :) Mä luulisin että se on jotain kipsipohjaista mömmöä - siis osa kipsiä ja sitten jotain muita sideaineita ehkä? Jospa nimeämme sen kipsityyppiseksi tasoitteeksi ja yritämme olla ajattelematta sen ja Fairyn yhdistelmän haitallisia terveysvaikutuksia :/

  Ja neidoille kiitokset kannustuksen sanoista!

  VastaaPoista
 5. Meidän koulussa oli ihan samanlaiset verhot näyttämön verhoina :D Oli pakko mainita kun tässä yhteydessä ne näyttää tosi kivoilta. Vaikka vähän harmittikin kun huomasin että ne vanhat rispaantuneer verhot oli sitten vihdoin vaihdettu... Ihana blogi! :)

  VastaaPoista
 6. Näkyyköhän tämä kommentointi sinulle, kun on vanhempi juttu...
  No kokeillaan :)
  Eli minä aloitin tänään tasoitteen poiston lautalattian päältä ja käytin tuota sinun vinkkiä, eli fairyvettä. Homma oli todella "nihkeää" siltikin. Mietin, että kuinka paljon laitoit vesiliuosta ja kauanko annoit vaikuttaa ennen kuin aloit poistamaan lastalla?
  On muuten ihan hullua, että sellainen tasoite on laitettu, koska minusta se on ihan yhtä tyhjän kanssa ;)
  Muuten, mitä maalia käytit ja mitkä ovat olleet kokemukset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heini, tuossa postissa on kipsihommista tarkemmin: http://www.vihreatalo.com/2008/10/kipsitasoitetta-lautalattioissa.html

   Oon maalannu lattioita Permolla ja Betoluxilla, molempi parempi. Permossa on kauniimpi silkkinen pinta mutta Betolux vaikuttaisi kestävän kovempaa kohtelua :)

   Poista
  2. Kiitos! Täytyy taas huomenna jatkaa urakkaa :)

   Poista