21.7.2009

Ilmasta käsinNäkymä olohuoneesta eteiseen. Seinällä valkeassa kehyksessä olevassa vanhassa ilmakuvassa vihreä talo on valkoinen ja maisema toisenlainen kuin nyt. Vieläköhän ilmakuvaperinne elää, kiertääkö ilmakuvakauppias ovelta ovelle otoksiaan myymässä?

17 kommenttia :

 1. Kiertää!
  Meillekin tuli: asutaan pienehkön kaupungin omakotitaloalueella. Kuvauspäivänä oli vielä verhot jääneet kiinni...! Ei ostettu, mutta sellaiseen paikkakunnan kirjaan kuva meni.
  Terveisin blogiisi rakastunut seurailija

  VastaaPoista
 2. Kiertää, meilläkin kävi pari vuotta sitten. Mekään ei ostettu.

  VastaaPoista
 3. Joo,meillä kävi kanssa,ei ostettu.

  VastaaPoista
 4. Juu sisko kiertää ne, kun meilläkin kävivät toukokuussa kuvaamassa helikopterilla ja minä luulin, että täällä on joku poliisioperaatio menossa, kun niin matalalla pörräsivät ympyrää. Kesäkuussa tulivat sitten tarjoamaan kuvia aivan järkyttävän kalliilla. Pienestä postikortin kokoisestakin olisi pitänyt pulittaa 400e...

  VastaaPoista
 5. Kiva tunnelma teillä. Meilläkin on kesällä pöristelty melko alhaalla mutta ei ole vielä kukaan käynyt ovella.

  VastaaPoista
 6. Aihe on meilläkin ajankohtainen. Tänä aamuna pörräsi helikopteri ympäri ja ympäri, ja me mietimme, vieläkö niitä ilmakuvakauppiata mahtaa olla olemassa vai jotakuta kadonnuttako siinä metsästettiin.

  Uh, Maria, todellako 400 euroa kuvasta???? Ei ne silloin 80-luvun lopussa tuollaisissa hinnoissa olleet, sillä meidänkin kotiin se kuva hankittiin.

  VastaaPoista
 7. Kaipa ne vielä siis kiertelevät. Tähän liittyy hauska muisto. Isäni oikein inhosi tällaista kaupustelua ja kun helikopteri kiersi niin hän seisoi pihalla sormi ojossa, ihan tahallaan. Eivätpä tulleet kaupustelemaan. Tästä on varmaan melkein kymmenisen vuotta ;)

  Sinulla on vilkkunut täällä nättejä mattoja parissa viime postissa!

  VastaaPoista
 8. Juu, kiersivät keväällä Helsingissäkin. Todella pienestä kuvasta olisi saanut maksaa jotain 500 e, joten ei kiitos.

  VastaaPoista
 9. Meillä kävi keväällä kaksikin eri kaupustelijaa, ensimmäiseltä ei ostettu mutta toiselta oli sitten pakko ostaa ;) Ostimme pienen, n. A4 kokoisen kuvan kehyksineen ja hintaa oli pikkasen päälle 200€

  VastaaPoista
 10. Joo kyllä meillä päin kiertää myös.Mut ei ostettu.
  Mia

  VastaaPoista
 11. Järkyttävissä hinnoissa pyörivät nuo kuvat! Huh.

  Ihastuttavaa blogia tänne kuitenkin oli tarkoitus tulla kommentoimaan ;)

  Nimm. Jo jonkin aikaa sivusta seurannut

  VastaaPoista
 12. Näin lomareissulla Helsingissä ystäväperheen isännän kototalosta,maalta,otetun kuvan hänen syntymäpäivänään.Toinen kuva oli otettu hänen poikansa syntymäpäivänä.Yli kolmemkymmenen vuoden muutokset näkyi selvästi.Todennäköisesti aikanaa pojan lapsen syntymäpäivänä perinne jatkuu.Näinkin voi siis perintöä siirtää isältä pojalle.Ihanaa,että ihmiset keksii omia tapoja.

  VastaaPoista
 13. Heiii!
  En kyllä mistään hinnasta ostaisi tätä kerrostalon ilmakuvaa, niin kamala kaupunginosa :D

  Löysin tämän blogin öö jotain kautta ja ajattelin että lisään sen omaani luettujen listalle? ei haittaa?

  VastaaPoista
 14. Pipan juttuja27.7.2009 klo 11.41

  Kyllä kiertää.Aikanaan on ostettu.Tosi kalliita!!

  VastaaPoista
 15. Kiertää, ei mekään ostettu... Eikä ostanut runoilija Heli Lehtinenkään, joka jonkin aikaa sitten aiheesta Kotiliedessä pakinoi. Olivat ottaneet kuvan hänen talostaan juuri siivouspäivänä, kun matot olivat lumihandessa kylpemässä. Vitsaili, että olisi vissiin pitänyt sittenkin ostaa todisteeksi, että heilläkin joskus siivotaan!

  VastaaPoista
 16. Meillä kävi viime kuussa ilmakuvakauppias. Olin ihan hölmistynyt. Pahaa teki kieltäytyä ostamasta, mutta kun en vain halunnut kuvaa mitenkään.

  VastaaPoista
 17. No ovatpas kamalissa hinnoissa! Huh.

  Saattaisinpa ehkä huikeista hinnoista huolimatta harkitakin ostamista, jos kauppias kohdalle sattuisi. Olisi hauskaa saada ilmakuvasarjaan jatkoa, arviolta viiden vuosikymmenen tauon jälkeen.

  VastaaPoista