21.7.2009

Ilmasta käsinNäkymä olohuoneesta eteiseen. Seinällä valkeassa kehyksessä olevassa vanhassa ilmakuvassa vihreä talo on valkoinen ja maisema toisenlainen kuin nyt. Vieläköhän ilmakuvaperinne elää, kiertääkö ilmakuvakauppias ovelta ovelle otoksiaan myymässä?

17 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Kiertää!
Meillekin tuli: asutaan pienehkön kaupungin omakotitaloalueella. Kuvauspäivänä oli vielä verhot jääneet kiinni...! Ei ostettu, mutta sellaiseen paikkakunnan kirjaan kuva meni.
Terveisin blogiisi rakastunut seurailija

Vekarus kirjoitti...

Kiertää, meilläkin kävi pari vuotta sitten. Mekään ei ostettu.

PikkuBertta kirjoitti...

Joo,meillä kävi kanssa,ei ostettu.

Maria / Dg:Sisustusmania kirjoitti...

Juu sisko kiertää ne, kun meilläkin kävivät toukokuussa kuvaamassa helikopterilla ja minä luulin, että täällä on joku poliisioperaatio menossa, kun niin matalalla pörräsivät ympyrää. Kesäkuussa tulivat sitten tarjoamaan kuvia aivan järkyttävän kalliilla. Pienestä postikortin kokoisestakin olisi pitänyt pulittaa 400e...

Anis kirjoitti...

Kiva tunnelma teillä. Meilläkin on kesällä pöristelty melko alhaalla mutta ei ole vielä kukaan käynyt ovella.

Susanna kirjoitti...

Aihe on meilläkin ajankohtainen. Tänä aamuna pörräsi helikopteri ympäri ja ympäri, ja me mietimme, vieläkö niitä ilmakuvakauppiata mahtaa olla olemassa vai jotakuta kadonnuttako siinä metsästettiin.

Uh, Maria, todellako 400 euroa kuvasta???? Ei ne silloin 80-luvun lopussa tuollaisissa hinnoissa olleet, sillä meidänkin kotiin se kuva hankittiin.

Neiti Nimetön kirjoitti...

Kaipa ne vielä siis kiertelevät. Tähän liittyy hauska muisto. Isäni oikein inhosi tällaista kaupustelua ja kun helikopteri kiersi niin hän seisoi pihalla sormi ojossa, ihan tahallaan. Eivätpä tulleet kaupustelemaan. Tästä on varmaan melkein kymmenisen vuotta ;)

Sinulla on vilkkunut täällä nättejä mattoja parissa viime postissa!

Riehu kirjoitti...

Juu, kiersivät keväällä Helsingissäkin. Todella pienestä kuvasta olisi saanut maksaa jotain 500 e, joten ei kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä kävi keväällä kaksikin eri kaupustelijaa, ensimmäiseltä ei ostettu mutta toiselta oli sitten pakko ostaa ;) Ostimme pienen, n. A4 kokoisen kuvan kehyksineen ja hintaa oli pikkasen päälle 200€

Sisustus Sievä kirjoitti...

Joo kyllä meillä päin kiertää myös.Mut ei ostettu.
Mia

lintu kirjoitti...

Järkyttävissä hinnoissa pyörivät nuo kuvat! Huh.

Ihastuttavaa blogia tänne kuitenkin oli tarkoitus tulla kommentoimaan ;)

Nimm. Jo jonkin aikaa sivusta seurannut

PikkuBertta kirjoitti...

Näin lomareissulla Helsingissä ystäväperheen isännän kototalosta,maalta,otetun kuvan hänen syntymäpäivänään.Toinen kuva oli otettu hänen poikansa syntymäpäivänä.Yli kolmemkymmenen vuoden muutokset näkyi selvästi.Todennäköisesti aikanaa pojan lapsen syntymäpäivänä perinne jatkuu.Näinkin voi siis perintöä siirtää isältä pojalle.Ihanaa,että ihmiset keksii omia tapoja.

Minimalisti kirjoitti...

Heiii!
En kyllä mistään hinnasta ostaisi tätä kerrostalon ilmakuvaa, niin kamala kaupunginosa :D

Löysin tämän blogin öö jotain kautta ja ajattelin että lisään sen omaani luettujen listalle? ei haittaa?

Pipan juttuja kirjoitti...

Kyllä kiertää.Aikanaan on ostettu.Tosi kalliita!!

Vilijonkka kirjoitti...

Kiertää, ei mekään ostettu... Eikä ostanut runoilija Heli Lehtinenkään, joka jonkin aikaa sitten aiheesta Kotiliedessä pakinoi. Olivat ottaneet kuvan hänen talostaan juuri siivouspäivänä, kun matot olivat lumihandessa kylpemässä. Vitsaili, että olisi vissiin pitänyt sittenkin ostaa todisteeksi, että heilläkin joskus siivotaan!

Liivia kirjoitti...

Meillä kävi viime kuussa ilmakuvakauppias. Olin ihan hölmistynyt. Pahaa teki kieltäytyä ostamasta, mutta kun en vain halunnut kuvaa mitenkään.

Annika kirjoitti...

No ovatpas kamalissa hinnoissa! Huh.

Saattaisinpa ehkä huikeista hinnoista huolimatta harkitakin ostamista, jos kauppias kohdalle sattuisi. Olisi hauskaa saada ilmakuvasarjaan jatkoa, arviolta viiden vuosikymmenen tauon jälkeen.