29.6.2009

Emalin metsästysKukikkaita, kiinalaisvalmisteisia emalivateja ei tahdo uutena löytyä mistään (hihkaiskaa jos tiedätte ostopaikkoja!). Eikös niitä ennen ollut halpatavarakaupat väärällään, muutamalla markalla sai ulos kantaa? Kirppishommiksi meni näiden metsästys; iso ja keskikokoinen pesuvati, sekä perhoskuvioinen minipieni saippuakuppi. Pienempi vati ja saippuakulho yhteensä vitosen, isosta vadista äidyin maksamaan 10 euroa emalivatiepätoivon vallassa.

11 kommenttia :

 1. Emalivadit ja oikeastaan ihan kaikki emali tuntuu olevan hurjissa hinnoissa kirppareilla - liian monet ovat alkaneet taas pitää niistä. Jonkinlaiseksi muotiasiaksi ovat tainneet kohota.

  Kurjaa, kun jo rikkinäisistä ja ruoanlaitossa käyttökelvottomista emalikulhoista pyydetään yli vitosta. Onneksi joskus löytyy halvalla ihan käyttökelpoisiakin!

  Silti harmittaa, että viime kesänä jätin kaksi kaunista, tosi isoa emalivatia kirppikselle, kun pidin kalliina (yht. 14 €). Olivathan ne tavallaan kalliita, mutta toisaalta taas eivät...

  VastaaPoista
 2. Itsekin olen hulluna hurahtanut emaliastoihin, mutta varsinkin vateja tuntuu olevan todella hankala löytää. Loistotsäkä sinulla siis!

  Samoin edellisen postauksesi sängynpäädyt ovat iki-ihanat.

  VastaaPoista
 3. Oi että! Tuli mieleen, että minun vanhassa leikkimökissä kotona on vanhat emaliset lasten teekipot ja lautaset, ne täytyy pelastaa sieltä tänä kesänä mukaan! :)

  Tuommoisia vähän samantyylisiä valkoisia, kukallisia eri kokoisia maljoja ja kukkaruukkuja (kai?) pelastin kerran kierrätyksestä 0,10e/kpl. ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana blogi sulla:) Ihan sattumalta eksyin eilen tänne ja yömyöhään meni kun kaikki piti selata kerralla läpi:D
  Ihan uskomattomia täkkilöytöjä oot tehnyt!!

  Henna

  VastaaPoista
 5. Kuulehan, Kuljun kartanossa lähellä Tamperetta myydään kiinalaisia emalijuttuja ihan varsin halvalla. Sulo osti minulle sieltä juuri pesuvadin joka maksoi alle 4 euroa.

  VastaaPoista
 6. Itsekin ostelin vasta äskettäin lasten leikkeihin tällaisia, ja vaikka hinta tulikin kalliimmaksi, kuin muovisissa hiekkaseteissä, niin uskon, että myös käyttöikä on pidempi. Ja estetiikka ennen kaikkea! Kivempia kauniit emaaliastiat lojumassa pitkin pihaa, kuin auringossa haaalistuneet, muovilelut...

  VastaaPoista
 7. Heipparallaa, Suonenjoella Kodin Fiilis-nimisessä omaperäisessä kaupassa oli myös uusia, kiinalaisia kukallisia pesuvateja hintaan 3,90. Jos nyt jostain kumman syystä sinnepäin matka olis... T:Katri

  VastaaPoista
 8. Emalivadit onkin kauniita.. Itse vain mietin, mihin niitä voisi käyttää. Kodistamme löytyi kolme erikokoista emalivatia, enkä oikein vielä tiedä, miten niitä voisi hyödyntää parhaiten, kuvioiden siitä kärsimättä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos leidit vinkeistä! Tampere ja Suonenjoki, selvä pyy. Muutaman vadin voisin hankkia vielä jos edukkaasti saisin, noita harvinaisuuksia tulee vähän nihkeästi käytettyä :)

  VastaaPoista
 10. Kirppikseltä minäkin omani hain!
  Käy kurkkaan löytöjäni:)
  Tampereella oli ennen keskustassa lähellä Anttilaa (nyt en enää muista kadun tai liikkeen nimeä) sellainen ihana sekatavarakauppa josta sai kaikkea tuikitarpeellista ja useimmiten made in china/poland/ussr...
  Ennen=10 v.sitten...

  VastaaPoista
 11. Pari vuotta sitten Tikkurilan kierrätyskeskuksesta sai puoli-ilmaisia emaliastoita. Nyt en ole siellä vähään aikaan käynyt. Itse olen menossa elokuussa Tallinnaan emaliostoksille. Oppanani on siellä kasvanut ystäväni ja kuulemma venäläismummoilta saa torilta ja markkinoilta halvalla. Katsotaan mitä tarttuu mukaan.

  VastaaPoista