19.2.2023

Bordeaux`n punainen kevät

 Kaupallinen yhteistyö: Johanna Gullichsen


Tiili ja bordeaux ne yhteen soppii.

 

Kevät ei ihan vielä ole täällä, mutta ajatukset kulkevat jo sitä kohti. Valoa, iloa ja lämpöä tekee kovin mieli, myös omaan asuinympäristöön. Mitään suuria mullistuksia ei ole kotiin suunnitteilla, mutta ihan pienillä muutoksilla siellä täällä rakentelen varmuudella lähestyvän suven fiilistä.

Lainasin Johanna Gullichsenilta hiukan tämän vuoden väriä, bordeaux´ta: yhden päiväpeiton ja kolme tyynynpäällistä tummassa ja vaaleassa viininpunaisessa. Ja sitten sekoittelin niitä meillä kotona jo olemassa olevien tiilenväristen ja mustavalkoisten tyynynpäällisten kanssa. Erityisesti ihastuttaa nyt tuo viininpunaisen ja tiilen herkullinen yhdistelmä. Monikäyttöisillä tekstiileillä kodin pienet tunnelman muutokset sujuvat ehkä helpoimmin, ilman suurempisuuntaisia manööverejä. 

  

Johanna Gullichsenin kankaiden kuosit ja väritykset on suunniteltu niin, ettei niitä yhdistelemällä oikeastaan voi mennä vikaan. Laittoipa rinnakkain valikoimasta mitä sävyjä vain, on kokonaisuus aina mielenkiintoinen. Toisiaan lähellä olevia sävyjä ja kuoseja yhdistelemällä syntyy lempeää harmoniaa. Ja suurempia kontrasteja etsivä löytää yhdistelmänsä hänkin. Minä etenen usein värien valinnassa tunne edellä, tutkin mitä värejä tekee mieli ja rinnastelen niitä sen enempää miettimättä. Erottuvampia ja hillitympiä kuvioita, tummaa ja vaaleaa, heleää ja himmeää, lämmintä ja viileää - kulloisenkin fiiliksen mukaan. 

Tällä kertaa kimaran kokosi yhteen näissä kuvissa laverin patjan päällisenä toimiva Selene-kankaasta ommeltu päiväpeitto värissä viininpunainen. Sen kuvio on läheltä katsoen hauskan elävä ja jopa kolmiulotteinenkin, mutta kaukaa katsoen pinta rauhoittuu melkein yksivärisen oloiseksi. Se kaverina tyynynpäällisiä kuoseissa Helios, Nereus, Doris ja Eos.

Ja kuinka monikäyttöinen voikaan päiväpeitto olla? Mä ajattelisin sen pelkästään petausvälineen sijaan enemmän valmiiksi ommeltuna sisustuskankaana, jota voi käyttää tosi monella tavalla. Johanna Gullichsenin pienempikin päiväpeittokoko on niin ihanan reilu (180 x 260 cm) että se taipuu todella moneen.  Kokeilin superkaunista viininpunaista Selene-päiväpeittoa meillä kotona muutamaan eri käyttötarkoitukseen: sohvanpäälliseksi, oviverhoksi, seinävaatteeksi, patjanpäälliseksi - ja toki päiväpeitoksikin. Tässä muutamia kuvia mun kokeiluista.


Oviverhona eteisessä.

Sohvan istuimeen väriä ja suojaa tuomassa.


Tunnelmallisuutta olkkariin seinävaatteella.

Makkarissa rimmaamassa taidejulisteeseen. (Ja HUOM! Superihana matto myös JG:n.)
.

Patjanpäällisenä daybedillä.


 

Vaikka meillä muuten on kotona kotona suhteellisen vähän tavaraa noin yleisesti ottaen, on tyynyjen määrä poikkeus. Niitä on sekä sängyissä että sohvilla reilusti tuomassa mukavuutta. En vaihtele niiden päällisiä usein, mutta vaihtelen eri kuosisten tyynyjen sijoituspaikkoja ja rakentelen niistä uusia yhdistelmiä - niin kuin tässäkin postauksessa. Päällisissä ja sisätyynyissä suosin kokoa 50 x 50 cm. Se on juuri sopivasti tarpeeksi kookas mukavaan nojailuun ja taipuu myös hyvin vaikka istuintyynyksi, niin kuin kuvassa alla. Ja kun koko on aina sama, käyvät päälliset aina kaikkiin tyynyihin ilman sen kummempaa pähkäilyä.

Johanna Gullichsenin koko valikoimaa voi katsella näppärästi tuolla verkkokaupassa. Ja jos liikut Helsingin keskustassa, niin suosittelen ilman muuta visiittiä kauniisin ja inspiroiviin JG-myymälöihin. Ne löytyvät Erottajalta ja Lasipalatsista. Erottajan myymälästä saa myös tilattua ommeltuja tuotteita - kuten vaikka päiväpeiton - juuri haluamassaan kuosissa ja värissä.

Doris ja Nereus -kuoseja japanilaishenkisinä lattiatyynyinä.
 

Pino bordeaux´n punaista.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti