25.4.2021

Astiat voi vuokratakin - ja nyt myös pannut ja kattilat

 

Aikalailla tasan vuosi sitten kirjoittelin tänne Arabian mainiosta Astiapalvelusta. No nyt Astiapalvelu on laajentunut ja muuttunut entistä huipummaksi: vuokrattavana on nyt Arabian lisäksi Iittalaa, Hackmania ja Fiskarsia. Mukaan on tullut astioiden rinnalle lasistoja ja tarjoiluastioita, aterimia sekä kattiloita ja pannuja.


Astiapalvelu perustuu ajatukseen ettei astioita tarvitse omistaa, vaan ne voi vuokrata tarpeen mukaan. Ja systeemi on vieläpä vuokraajalle erittäin fiksun hintainen. Jos jokin astia rikkoutuu vuokra-aikana, saa myymälästä uuden ehjän tilalle. Minimi vuokra-aika on vuosi, jonka jälkeen voi joko lunastaa astiat itselleen lunastushinnalla, tai palauttaa ne myymälään. Palautetut astiat myydään Arabian ja Iittalan huipussa Vintage-palvelussa eteenpäin uusiin koteihin. Tähän suuntaan kuluttaminen koko ajan menee, entistä enemmän suositaan kiertotaloutta, vuokrataan ja lainataan. 

 


 


Vuosi sitten vuokrasin Astiapalvelusta Arabian ihania sinikuvioisia 24h Tuokio -astioita. Ne ovat olleet kovalla käytöllä ja jäävätkin nyt vuokra-ajan päätyttyä meille pysyvästi. Tällä kertaa testaan valikoiman uutuuksia: kattiloita, pannuja, aterimia - ja tietenkin astiarakastajana myös astiauutuuksia. Vuokraaminenhan sujuu todella simppelisti. Astiapalvelun sivuilla valkataan halutut tuotteet ja määrät, ja sitten napsutellaan maksukortin tiedot. Astiat tulevat huolellisesti pakattuna postitse noin vajaassa viikossa ja postikulut sisältyvät hintaan. Homma on tehty tilaajalle erittäin helpoksi.


Astiapalvelun valikoima on nyt todella mukavan laaja, tuolta sitä voi selata kokonaisuudessaan. Astioita, laseja ja aterimia löytyy nyt todella moneen makuun Paratiisista Raamiin, Kartiosta Kastehelmeen ja Scandiasta Savoniaan. Tarjoiluastioista on saatavilla monenlaiseen kattaukseen osuva Essence-setti. Ruoanlaittoon on kolmen kokoista satsia Hard Face -kattiloita ja -pannuja.  

 


 

 


Vuokrattavien astiastojen osat ovat aina muki, syvä lautanen, leipälautanen ja ruokalautanen. Vuokraushinnat vaihtelevat hiukan sarjasta ja tietenkin määrästä riippuen. Esimerkiksi tällaisen neljän hengen Raami-satsin (4 mukia, 4 kulhoa, 4 leipälautasta, 4 ruokalautasta) vuokraushinta on 13,90 euroa kuukaudessa. Jos haluaisi lunastaa tällaisen paketin itselleen vuoden vuokra-ajan päätyttyä, olisi lunastushinta tälle pompsille 60 euroa. Savonia-aterimet neljälle kustantavat 2,90 euroa kuussa ja lunastushinta on 16 euroa.

 

 

Tässä esimerkki vuokrattavista Hard Face -kattiloista ja pannuista. Tältä näyttää keskikokoinen kattilasarja M, jonka vuokraushinta on 13,90 euroa kuussa ja lunastushinta vuoden jälkeen 15 euroa. Se sisältää 5l ja 3l kattilat sekä 26cm paistinpannun. Erittäin passeli paketti esimerkiksi mökille - nämä menevät meidän uudelle landelle kunhan se toivottavasti kesällä valmistuu. Mökille voisi vuokrata tuolta oikeastaan melkein kaikki tarvittavat ruokailuastiat. Ja jos jollakulla olisi vaikka vuodeksi vuokrattu mökki, niin silloinhan astioidenkin vuokraaminen sinne olisi ihan nappi homma.

 


Astioiden vuokraus lahjaksi on myös mainio idea. Esimerkiksi kotoa pois muuttavalle nuorelle voisi osua ja upota pieni paketti astioita, aterimia ja/tai pannut ja kattilat. Tai astiakeräilijälle pieni satsi Birger Kaipiaisen ihanaa Paratiisia. Tai setti Teemaa oman työhuoneen vuokranneelle etätyöläiselle. Tai kasvaneelle perheelle lisää samaa astia- tai aterinsarjaa, jota kaapista jo löytyy.


Kaikki tarkemmat tiedot mainiosta vuokraussysteemistä ja mm. lunastushinnaston näet tuolta Astiapalvelun sivuilta.
 

1 kommentti :

  1. Kuulostaa kätevältä! Mitäpä ei nykyään voisi siis vuokrata. :)

    VastaaPoista