20.3.2021

Terassituumailuja mökille

 

Mökin suunnittelu saatiin siis valmiiksi, mutta kaikenlainen miettiminen ja päätöksenteko sen ympärillä jatkuu. Päätöksiä pitäisi seuraavaksi alkaa puntaroida ainakin seuraavista: mökin väritys, sisätilojen pinnat, kalustus, valaistus ja niin edelleen. Väritys taitaa olla näistä kiireisin, se tarvitaan rakennuslupahakemukseen. Vähiten kiireisten joukossa on terassi - ja tietenkin just sitä tekee nyt jostakin syystä eniten mieli miettiä.

Mökin pystytyksen yhteydessä ajatellusta terassista valmistuu vain tuo "ylin porras". Mahdollinen laajennusosan teemme sitten itse pikkuhiljaa myöhemmin, ehkä vasta seuraavana kesänä. Piirtelin hiukan miltä terassi voisi kokonaisuudessaan näyttää valmiina. Mietinnössä on ollut isokokoinen alue johon mahtuisi mukavasti makoilemaan auringossa ja muutenkin oleskelemaan. Koko systeemi saisi olla mahdollisimman vähäeleinen, korot tuumailtaisiin niin ettei kaiteita tarvita.  Piha jää muuten luonnontilaan metsäiseksi, ajatus on että mökki ja sen yhteydessä oleva terassi ovat selkeä ja linjakas paketti.

Tässä piirustuksessa muuten yksi mökin värivaihtoehdoista, luonnollisesti harmaantunut hirsi - ei lainkaan pöllömpi sekään.

(Maaston ja terassin mallintelin itse, mökkirakennuksen mallinnus on Honkarakenteen.)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti