11.2.2020

Lapsen huoneen sisustus hahmottuu
Lapsosen huoneen sisustus alkaa pikkuhiljaa hahmottua. Tähän asti lapsi on oikeastaan käynyt huoneessaan vain nukuskelemassa. Mutta nyt kun muukin puuhailu omassa huoneessa on alkanut iän karttuessa kiinnostaa, oli korkea aika alkaa tehdä tilasta mahdollisimman viihtyisä. Maalta vihreästä talosta tuotiin huoneeseen kaksi uutta kalustetta: vanha puinen sänky jossa on hauskat kaarevat päädyt ja korkea puinen kaappi. Sänky toimittaa nyt vähän niin kuin sohvan virkaa, siihen voi kellahtaa vaikka nokosille tai lueskelemaan. Korkeassa kaapissa säilytetään vauhdikkaasti kasvavaa kirjakokoelmaa.

Huoneessa oli jo aiemmin Muuramen Jolla -lastensänky, Artekin pöytä ja tuolit sekä kauniin hunajaisen värinen 50-luvun liinavaatekaappi. Uudet vanhat tulokkaat solahtivat näiden kanssa mutkattomasti ja löysivät heti paikkansa järjestyksessä. Tummansiniset seinät kokoavat mukavasti erilaiset kalusteet yhteen. Pieniä lystejä esineitä ja tauluja löytyi myös maalta aika monta, poimin niistä mukaan sellaisia jotka voisivat lapsoselle olla mieleen. Samoin nappasin sieltä mukaan tyynyjä päällisineen sohvan pehmukkeeksi. Huone on nyt jo niin mukava ja tunnelmallinen että sinne tekee mieli mennä oleskelemaan koko ajan. Napsauttaa lukuvalo päälle ja tuijotella dinosaurusta silmiin.


Oikeastaan yksi seinän pätkä vain on vielä kalustetta vailla. Se näkyy tuossa kuvassa yllä. Siihen olen tuumannut jonkinlaista laatikostoa vaatteille ja sen sellaiselle. Laatikosto saisi olla suht pitkä ja matala että sen päällä voisi sitten tarvittaessa puuhata, rakennella legoja ja muuta. Vahtailen netissä jos löytyisi käytettynä esimerkiksi Muuramen Mup-sarjaa, taikka sitten Lundian vanhoja mäntylaatikostoja - jotakin sellaista joka menisi monenlaisessa käytössä lapsen kasvaessa. Katsotaan mikä tärppää. Lipaston metsästys ja muutamat kuvat seinille, sitten huone onkin mun nähdäkseni aivan valmis.

Yritin tuossa juuri tuumailla kuinkakohan vanhaksi lapsi tämän henkisessä huoneessa viihtyy. Sen vain aika näyttää.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti