19.4.2019

Ensimmäiset kalusteet talossa!

Kaupallinen yhteistyö: Familon Ensimmäiset kalusteet on rontattu talon yläkertaan! Familonilta saapui odotettu lähetys ja vierashuoneen sängyt kannettiin paketeissaan oikeille sijoilleen. Tietenkin jo avasin muovikääreet kuin malttamaton lapsi jouluaaton alla ja sommittelin petejä oikeille paikoilleen. Tämän enempää ei tavaraa ole taloon vielä hetkeen tulossa, odotellaan loppusiivousta ja muuttotarkastusta. Mutta tätä sänkypompsia ei lähdetty enää kierrättämään väliaikaiskodin kautta.
Sänkyihin jalat paikalleen, huopatassut alle ja petauspatjat päälle. Ja sitten tietenkin heti vähän testailemaan. Olisinpa voinut jäädä tuohon heti nukkumaan, sen verran on raksan pari viime viikkoa verottaneet voimia. Mutta ei ihan vielä, on jaksettava vielä painaa hommia, järkkäillä ja säätää hetki. Muutaman minuutin kuitenkin tuossa lepuutin ja mietin millaista elo talossa sitten ihan kohta on.

Kun vierashuoneen sängystä katselee, näkee yläkerran aulan läpi kylpyhuoneeseen. Älkääpä välittäkö keltaisesta raksaimurista, se viettelee tuossa viimeisiä hetkiään! Aatelkaapa, tästä voi meille tuleva yökyläilijä sitten hipsiä kylpyyn tai saunomaan ja aamulla hyvin nukuttuaan pesemään hampaat. Mi-ten mukava ajatus.
Päätettiin että vierashuoneeseen laitetaan tosi hyvä sänky. Paitsi että vieraat saavat siellä sitten mainiot unet, tulee kunnolliselle sängylle paljon käyttöä omasta takaakin - jäljempänä kerron tarkemmin mitä kaikkea. Leveyttä tuikattiin 180 senttiä - kunnolla vaan nukkumatilaa kun huoneeseen ei kuitenkaan tarvitse sängyn lisäksi juuri muuta mahtua.

Pitkään pohdin että laitetaanko runkosänky vai jenkkisänky. Muhkeaa jenkkisänkyäkin olisi ollut vierashuoneeseen lysti kokeilla, sillä olisi heti tullut ehta hotellifiilis. Mutta päädyttiin sitten kuitenkin pitäytymään todella hyväksi havaitussa runkosängyssä. Ollaan kotona nukuttu yli kahden vuoden ajan Familonin Ergo-sängyn älypehmusteella eikä enää luovuta. Selkäongelmaisten vaivat ovat pysyneet hyvin hallinnassa ja uni on ollut hyvää ja syvää. Tokihan se on yksilöllistä mikä sänky kullekin sopii, mutta kyl maar tuota Ergoa uskallan suosittaa vähintäänkin testailemaan.

Runkosänkyjen kaveriksi valittiin saman Ergo-sarjan petauspatjat. Tuossa alemmassa kuvassa näkee mitä se on syönyt: sileä puoli on kehon lämmön mukaan muotoutuvaa älypehmustetta, tuo profiloitu puoli taas pehmoista erikoispehmustetta. Petaria voi käyttää molemmin päin, eli nukkuja voi itse päättää kummasta pinnasta tykkää enemmän. Ja on kyllä todella muhkeat nämä, fiilinki on varsin ylellinen. Minä tykkäilen tuosta älypehmustepuolesta enemmän, siinä kun hetken makoilee ja matsku alkaa lämmön mukaan muotoutua, tulee mukavan "painoton" olo.


Nyt kun kohta on käytössä tällainen ylellisyys kuin vierashuone, ajateltiin ottaa siitä siis itsekin kaikki irti sen lisäksi että majoitetaan muita. Kunnollisten sänkyjen ei kannata antaa nököttää tyhjän panttina vierailijoiden visiittien välissä. Tämä makkari tulee palvelemaan meitä aina silloin kun on tarvis vetäytyä omaan rauhaan, irrottautua arjesta tai vaihtelunhalu vaivaa. Miksi siis seisottaa vierashuonetta tyhjänä kun sitä voi hyödyntää mm. näin:


  • STAYCATION KOTONA Staycation kai yleisimmin käsitetään lomaksi joka vietetään omassa kotikaupungissa hotellissa. Minäpä tuumasin tiputtaa vielä sen hotellin kuviosta pois ja mennä silloin tällöin staycationille vierashuoneeseen. Muuten lukuun lasketaan kaikki hotellivisiitin elementit; sänkyyn pedataan puhtaat rapsakat lankanat. Illalla tilataan keittiöstä huutelemalla ruokaa suoraan sänkyyn, lasketaan kuuma vaahtokylpy, lueskellaan lehtiä ja kirjoja. Oveen laitetaan DO NOT DISTURB -kyltti ja amulla nukutaan pitkään. Sitten vielä päälle pitkä aamiainen kaikkine hotellimaisine herkkuineen - omasta jääkaapista tietenkin.
  •  
  • UNTA KAIPAAVAN TURVASATAMA Emme kuulu niihin onnekkaisiin jotka nukkuvat kuin tukki missä vain olosuhteissa. Välillä unen saanti on tiukassa perheessä itse kullakin; joskus iskee flunssa, joskus pienin heräilee, joskus joku kuorsaa. Toisinaan uni kaikkoaa ihan ilman mitään syytäkin. Unettomat tietävät että nukkumapaikan vaihtaminen saattaa mystisesti auttaa, sohvalla nukahtaakin yhtäkkiä ongelmitta mutta omassa sängyssä ei. Vierashuoneesen suljetun oven taa voi mennä nukkumaan perheen väsynein, eikä ovea avata ennen kuin väsymys on kunnolla poissa.
  •  
  • DAYBED Daybed-sana kai tarkoittaa ihan sitä sellaista erityistä kalustetta, mutta jos menee aivan tavalliseen pedattuun sänkyyn köllimään päivällä niin eikös se sitten ole daybed? Vierashuoneen sänkyyn voi hipsiä päiväsaikaan vaikka lapsen kanssa päikkäreille, katsomaan Netflixiä, lukemaan satuja tai miettimään syntyjä syviä. Ja joskus on ihan vain ihanaa mennä eri huoneeseen kuin muut, laittaa ovi kiinni ja olla hetki hissuksiin kyljellään.

Suositus siis paitsi Ergo-sängylle (joka on muuten Familonin sänkykamppiksessa juuri -20% alessa), myös vierahuoneen kovalle käytölle. Tai mistäs minä tiedän jos vaikka kaikki vierashuoneet OVATKIN aina kovassa käytössä. Meillä on kerran aiemmin yhdessä kaupunkiasunnossa ollut vierashuone ja sitä ei kyllä silloin hoksattu hyödyntää juuri lainkaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti