30.3.2019

Keittiön taso meni vaihtoon


Kah kun kävikin niin että vaihdoin ihan viime tipassa vielä keittiön tason. Olin käynyt valkkaamassa jo kivitoimittaja Cosentinon varastossa ihanan luonnongraniittipalan (Sensa Colonial White) ja juuri siitä kiviyksilöstä oli tarkoitus laatia meidän keittiöön tasot. Mutta sitten kävikin niin että juuri tuo valkkaamani kivilevy myytiinkiin varastosta erehdyksessä jollekin muulle, juuri ennen kuin se piti lähettää leikattavaski kyökkiimme sopiviksi paloiksi. Inhimillinen erehdys, minkäs teet, mutta kyllä harmitti. (Jollakin jossakin on nyt siis keittiössään ihan superkaunis vaalea graniitti!) Ja kun luonnonkivet ovat kaikki erilaisia, ei ollutkaan ihan simppeli homma saada tismalleen vastaavaa kiveä johon olin jo ehtinyt ihastua.  Olisi pitänyt valkata kivi näkemättä sitä luonnossa, aika kuumottava ajatus kun kuitenkin tyyriistä ostoksesta puhutaan.

Niinpä minä sitten päätin vaihtaa tasomatskua tykkänään sellaiseen jonka äärelle varmasti pääsisin ennen ostopäätöstä. Päädyin lopulta yhden viikonlopun verran kivikauppoja kierrettyäni ja vaihtoehtoja katsasteltuani tähän superkivaan terrazzoon. Sen nimi on Calacatta Arni ja se löytyi Tulikiveltä. Se on komposiitti jossa on hyödynnetty ylijäämämarmoria - ja tosi kauniisti onkin hyödynnetty. Läheltä katsoen erottaa isojakin kivikimpaleita ja kokonaisuus on hauskan villi. Mutta kun kauempaa katsoo, rauhoittuu pinta tasaisemmaksi. Kun tämän kiven vielä sai sopivassa aikataulussa ja palvelu Tulikivellä oli muutenkin kaikin puolin kohdallaan, tehtiin kaupat. Alempi kuva on Tulikiven Vantaan myymälästä jossa kävin vahtaamassa tuota materiaalia isona pintana. Ylemmässä kuvassa pieni mallipala jonka sain sieltä mukaani tuumailtavaksi.

Ehkä tämän pitkin mennä näin. Kyllä harmitti kun ensimmäinen valinta menikin sivu suun, mutta nyt ei enää harmita vaan olen tosi innoissani. Pian jo nähdäänkin miltä tämä näyttää mustaan kyökkiimme asennettuna!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti