25.2.2019

Raksapäivitys: yhtäkkiä terassi


Ja yhtäkkiä noin vuorokaudessa talomme eteen ilmestyi siihen piirretty terassi! Talotehtaan timpurit olivat työssään riemastuttavan nopeita ja tarkkoja - vähän nauratti kun mietin omia menneitä terassinrakennushankkeitamme ja sitä miten kauan niihin on tuhraantunut. Kylläpä tuntui juhlavalta astua terassin/keittiön ovesta valmiille patiolle. Koko raksa-ajan meillä on ollut tuohon ovelle viriteltynä styroxlevyistä askarrellut askelmat ja nyt tuo iso patio tuntuu NIIN ylelliseltä. Ensin se tuntui valtamerilaivan kokoiselta. Mutta kun silmä hiukan tottui ja kauempaa katsoi, on koko aivan loistavan hyvä. Tai siis ei kai terassi koskaan liian iso ole, jos sen käytännöllisyyttä miettii - aina voisi olla hiukan lisääkin tilaa. Alemmassa kuvassa toinen talon tulevista asukkaista mittailee patiota ensimmäistä kertaa.


Talon ulkopuolelta ei enää paljon palasia puutu, Designtalo viimeistelee vielä vihoviimeisiä juttuja. Minä odottelen vimosista viilauksista erityisesti parvekkeelle tulevia metallikaiteita, jännittää jo miltä ne näyttävät sitten paikallaan. Kunhan partsi lopullisesti valmistuu, laitamme tilaukseen sen alle tulevan lasituksen. Ja saatiinpa idea parista markiisistakin. Niitä pitää alkaa pian tutkia myös.

Yritän taas kuvitella mielessäni miltä tämäkin näkymä näyttää sitten kun talo on lopullisessa värityksessään. Talostahan tulee tummanharmaa ja terassilautaakin varmaan sävyttelen kunhan se tuossa kuivahtaa ensin tarvittavan ajan. 

Alkaa olla jo kovasti keväiset terassiaamukahvit mielessä.


5 kommenttia :

 1. No kyllä, tuossa varmasti maistuu aamukahvit erityisen hyviltä :) Hienoa etenemistä!

  VastaaPoista
 2. Miksi ihmeessä ette jätä taloa tuohon kauniiseen vaaleaan sävyyn? Niitä lähes mustia hautajaiskenkälaatikoitahan on jo vaikka kuinka.:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tietenkin siksi että meidän mielestä tähän taloon tumma julkisivun väri on parempi kuin vaalea. :D

   Poista
 3. Uskomattoman nopeasti etenee! Tuntuu, että juuri vasta luin talon rakennushaaveistanne ja nyt jo siellä tepastellaan terassilla.

  Löydän itseni haaveilemasta oman talon rakentamisesta ja tämä kyllä lisää vain vettä siihen myllyyn. Tälläinen pikkukaupungin kasvatti ja maalle metsän keskelle taloa haaveileva vain aina ihmettelee tuota omakotitaloalueiden tiuhaa rakentamista. Toki pääkaupunkiseudulla tontit on arvokkaita mutta kun samaa harrastetaan täällä kehä kolmosen ulkopuolellakin, vain pari metriä rakoa talojen välissä. Tonttikin löytyisi minun unelmien talolle ja juurikin sieltä metsän keskeltä vaan taitaa tulla tienrakennus ja kunnalistekniikan veto tuonne kauaksi kaikesta niin kalliiksi, että haaveet täytyy jättää siihen :) Teethän jossain vaiheessa jonkinlaisen koonnin rakentamisen kustannuksista kaikkinensa, noista valmistajien talopakettihinnoista kun ei ummikko ymmärrä mitään.

  VastaaPoista