9.1.2019

Maalta kaupunkiin


Hämmästyttävää ja riemastuttavaa kyllä, taloraksamme etenee aikataulusta edellä. On pistettävä hösseliksi pintamateriaalitilausten kanssa ja lyötävä lukkoon viimeiset epävarmoina roikkuneet asiat sisätilojen suhteen. Hösseli tuntuu mahtavalta seisahtuneiden joulunpyhien jälkeen. Eteneminen ja vauhti sopivat tammikuuhun kuin tykkylumi pihakuusten oksille.

Silmäilin mökillä pyörähtäessä mitä tavaroita voisi sitten viedä sieltä uuteen taloon kun se valmistuu. Mökin olohuoneen Artek-lamppu ilman muuta, se ripustettiinkin tuohon vain väliaikaisesti ihailtavaksi. Artekin satulavyötuoli on tulevan työhuoneen kalustusta, sekin on mökillä vain säilössä. Ja sitten ainakin kaappi ja hylly lapsen huoneeseen, ehkä joitakin kivoja muitakin esineitä muuttaa maalta kaupunkiin. Tällaista liikehdintää on harrastettu aina. Kalusteita on tarpeen mukaan kuskattu paitsi omien kortteerien väliä, myös välillä ystäville tai siskolle lainaan. Virkistävää vaihtelua hyviä kalusteita hukkaamatta.

(Mökin olkkarin rauha tekee aina niin hyvää. Eipä vuodenajalla väliä, aina riittää ikkunasta rauhoittavaa katsottavaa ja huoneesta sopiva istumapaikka katsomoksi. Vain rottinkipöydälle laskettava juoma vaihtelee. Viime reissulla olisi tarvittu jokin kuuma mukillinen - hengitys huurusi vaikkei kuvista ehkä uskoisi.)Ei kommentteja :

Lähetä kommentti