6.12.2018

Sisustussuunnitelmia: joku juju portaikkoon


On ollut jo pidemmän aikaa mietinnässä miten saisi rakenteilla olevan talon portaikkoon ja molempien kerrosten auloihin jotain jujua. Olen mietiskellyt rintamamiestalojen portaikkojen lämmintä tunnelmaa ja halunnut napata niistä tähän uudisrakennukseen jotakin. Lisäsysäyksen portaikkoinspiraatiolle antoi yllättäen erään saksalaisen tv-sarjan huikeat lavasteet. Ollaan vahdattu Yle Areenasta 20-luvulle sijoittuvaa Babylon Berlin sarjaa (koukuttava ja hieno, suosittelen!), jonka interiöörien yksityiskohdat ovat aivan mielettömiä. Sieltä löytyy kaikenlaista superhienoa tapetointia, listoitusta, kaakelointia, panelointia ja muurausta silmänruoaksi ja sisustusideoiden lähteeksi.

Olen nyt pyöritellyt mielessäni portaikkoon sormipanelointia, joka nousisi myös yläkerran puolelle umpikaiteeseen. Piirtelin nopsan luonnoksen miltä se voisi toteutettuna näyttää. Panelointi yhdistyisi näillä näkymin alakerrassa kaakeloituun lattiaan ja vanhahtaviin posliinikantaisiin pallovalaisimiin. Ans kattoo. Tämä idea tuntuu nyt tähän mennessä parhaalta. Se ratkaisisi jujun tarpeen molemmissa kerroksissa ja toisi eteiseen juuri sitä kaivattua kotoisuuden ja viimeistelyn fiilinkiä.

(Kiitos sarjasuosituksesta Anni ja paneeliajatuksen ruokkimisesta Nina!)

8 kommenttia :

 1. Hieno idea!! Täältä kannatusääni!
  -kk

  VastaaPoista
 2. Sormipaneelia käytetään tosi paljon jopa luksus hotellihuobeistoissa. Ulkomaalaisten mielestä se on aitoa skandinaavista sisustusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sitä näkyy kyllä ilahduttavan paljon siellä ja täällä!

   Poista
 3. Hyvä ajatus. Itse mietin samoja ideoita muutama vuosi sitten. Alakerrassa erinomainen. Yläkerrassa ehkä pimentää portaikkoa? Löytyisikö siihen avonaisempi ajatus samalta pohjalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, pitää tätä vielä monilta kanteilta mietiskellä!

   Poista
 4. Vanhoista ikkunoista tai musta metallirunkoinen lasiseinä vierashuoneeseen portaikon kohdalle.
  Tuo vaihe on niin kiva, kun rupeaa oikeasti hahmottamaan kaiken ihan livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooohhh miten kiva idea tuo lasiseinä. Sitä tarttee oikeasti tuumata. Ja niin on kyllä, nyt vasta mulla alkaa olla sellainen olo että tämä kaikki on oikeasti TOTTA! :)

   Poista