6.9.2018

Mökkikenkäasiaa


Mökillä käytetään oikeastaa vain kahdenlaisia kenkiä. Ensinnä tietenkin kumisaappaat joilla hiihdellään heinikoissa ja mettässä. Ja sitten on toiset, helposti jalkaan sujautettavat lipokkaat joilla hipsitään huussiin, saunalle, puuvajaan, puutarhaan jne. Lipokkaina ovat menneet kymmenen vuotta palvelleet Reinot. Niissä on vähän se huono puoli että ne vettyvät kostealla nurtsilla kävellessä ja ovat sileäpohjaisina aika liukkaat talvisin. Mutta hyviä puoliakin on piisannut; ovat mukavat, kotoisat ja lämpimät, ja niin tyylikkäät että olen pari kertaa unohtanut vaihtaa kaupunkikengät jalkaan ja lähtenyt isolle kirkollekin ruututohveleissa.

Reinot alkava olla puhkirakastetut ja mietin niille seuraajia. Nyt tarttis sellaiset jotka pitävät kosteutta, ovat helpot laittaa jalkaan - ja NÄYTTÄVÄT KIVALTA. Kah kun laitoin meille alennusmyynnistä juuri uudet kumpparit (nuo ihanat sammalenvihreät Hait) ja hoksasin että tuo kuistihan näyttää tosi paljon siistimmältä kun siellä aina lojuvat saappaat ovat nätin väriset. Viime reissulla mun kaupunkitennaritkin sattuivat vielä sopimaan aika herkullisesti saappaiden vihreään. Että jos nyt katsois uudet lipokkaatkin sitten samalla siisteyden illuusio -periaatteella?

Ehdoikkaina tähän mennessä: Vihreät Super Birkit Birkenstockilta ja perus-Crocsit harmaina. Birkenstockeja käytän muutenkin paljon, ne vois olla varma vaihtoehto. Mutta oisko teillä siellä antaa vinkkejä muista hyvistä kosteudenkestävistä lipokasehdokkaista? Millä te hipsitte pihan poikki?

26 kommenttia :

Laura [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ] kirjoitti...

Samat pohdinnat meillä. Jannen pihakengät lensi kesällä autuaammille astelumaille. Olivat niin puhkikuluneet, että ahdisti. Siis lähinnä mua, kun ne kulahtaneina lojuvat pitkin kuisteja. Hän kun tykkää käyttää niitä paitsi saunalle kipitellessä, myös ruohoa leikatessa. Olivat sen näköisetkin. Nyt pitäisi löytää uudet, varrettomat, ei pelkästään kankaiset, mutta mulla on ongelma Crocsien kanssa. Melkein mikä muu vaan kävisi.

Odotan siis, että tähän keskusteluun tulee joku, joka ratkaisee ongelman :D

Annika kirjoitti...

Toivottavasti joku todella tulee ja ratkaisee! :D Mulla ei ole ollu Crocseja koskaan mutta mietin että pitäiskö testata kun niin moni vannoo niiden nimeen. Mitä sä tuumaat noista Super Birkeistä?

Anonyymi kirjoitti...

Super birkit olleet meillä mökkikäytössä jo yli 10 vuotta ja omaan jalkaani mukavammat kuin crocsit. Eivät edes ole juurikaan hiostavat ja umpinainen kärki on hyvä kosteassa ruohossa kulkiessa.
Kiitos ihanasta blogista, teidän vihreä talo näyttää ihan paratiisilta ❤️

Laura [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ] kirjoitti...

Jep :D

Ne on tosi saman näköiset, kun Jannella oli (ne oli halpaversiot). Ne kuulema on hyvä, mutta mun silmiä särkee.

Luulen, että meille tulee tilattua Birkenstockit mallia BOSTON, jos ei tule mitään taivaalta yllättäen eteen tippuvaa supervastausta :D

scaredy-cat kirjoitti...

Niin kauheat kuin perus-Crocsit mielestäni ovatkin, ne on kyllä tosi hyvät mökillä (siskollani on kahdet feikki-Crocsit, käytän niistä toisia). Ennen mulla oli siellä kuluneet nahkaiset pistokkaat, mutta ne alkoi olla vaaralliset kun eivät pysyneet kunnolla jalassa - vähemmän kivaa, jos kenkä meinaa jäädä portaissa matkan varrelle, kun kantaa vaikka kahta vesiämpäriä. :D Ja muovikenkien hyvä puoli on sekin, ettei varpaat kastu, kun aamukasteisessa nurmikossa kulkee huussille. Mutta onhan noi Birkenstockin Bostonit miljoona kertaa kauniimmat!

Onneli Winter kirjoitti...

Kyllä ne vaan on crocsit... kesällä paljain varpain ja talvella villasukkalisällä. Hyvin on toiminut. Eihän ne nyt nätit ole mutta ajavat asian :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi! Mistä alelöytö? Mites Birkenstock Boston EVA eli muoviset birkinit?

Annika kirjoitti...

Jooo ne Bostonit on kivat! Jos mä päättäisin pelkillä ulkonäkökriteereillä niin ehkä ottaisin vaaleanharmaat huopaiset Amsterdamit - niinko Bostonit mutta ilman solkea. Mutta sitten olis taas se kostean nurmikon ongelma :D Nahkaisinahan ne pitäis sitä kosteutta varpaista loitolla jonnii verran?

Annika kirjoitti...

Kiitos <3 Ja kiitos myös Birki-lausunnosta. Ne olis kyllä toiminalliset vimosen päälle. Ja jotenkin niissä on minusta sellaista klassikkovibaakin... Pysyisivät varmaan hyvinä käytössä vuosikausia.

Annika kirjoitti...

Joo pitää ilman muuta olla sellaiset että pysyvät jalassa! Reinoilla on tullut eteen muutamia portaat-ämpärit -vaaratilanteita :) Lapsella on crocsit ja onhan ne kyl kevyet ja näppärät. Bostonit ja Amsterdamit voittaa sitten taas kauneuskisat...

Annika kirjoitti...

Joo ne toimis varmasti loistavasti kyllä!

Annika kirjoitti...

Herra Stockmannin urheiluosastolta -40%! :) Kiitti, tsekkaan tuon Boston EVAn ny heti.

Annika kirjoitti...

Joo hei noi EVA-versiothan vois olla tosi hyvä vaihtoehto! :)

Laura [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ] kirjoitti...

Sepä se! Vaikeeta on. Tää on se syy, miksi mä kuljen Tyynelässä sandaaleissa ja villasukissa :D

E kirjoitti...

Entäs ihan perinteinen puukenkä? Sellaiset meillä oli lapsena maalla kaikilla kellaria ja pihan ylitystä varten. Ja on tyylikkäät. Mukavuus toki löytyy vasta kun on ajettu sisään.

TiinaKoo / Muotopuolia kirjoitti...

Täytyy tulla kehumaan nuita Birkineitä. Äitillä on ollut ne puutarhakenkinä 20v eikä loppua käy. Äitin mukaan peittoavat crocsit 100-0 mm. koska niissä ei ole reikiä. Rei’istä pääsee sisään mullat, roskat, ruohosilput ym ja jalat on aina mustana. Ei oo Birkenstokeissa kuulemma sitä ongelmaa. Usko siis äitiä :)

ReetaJohanna kirjoitti...

Alhon tai Lahtisen huopapistokkaat. Huopahan ei pienestä hätkähdä ja ainakin Lahtisia kunnon pohjalla.

Anonyymi kirjoitti...

Täältäkin ääni kotimaisille huopapistokkaille!

Johanna kirjoitti...

Nyt tuli kumpparikateus, ihana väri!!! Taidan hankkia myös omat mökkikumpparit, muuten meillä kuljetaan asuntoauto reissuilla ja mäkillä crocseilla... on niin helppo sujauttaa jalkaan ja pestä välillä. Värejä löytyy joka lähtöön, aitoja ja valeversioita 😀

Johanna kirjoitti...

Siis mökillä... ei Mäkkärillä 😂

Annika kirjoitti...

Tokihan Mäkkäriinkin crocseilla! :) Tuo pesunäkökulmakin on niissä kyllä hyvä...

Annika kirjoitti...

Täytyypä tutkia huopapistokkaitakin. Mutta mitä tuumaatte, vihertyykö ne sitten heti nurmikosta? Tietty jos laittaisi valmiiksi vihreät... :)

Annika kirjoitti...

Kyllä äiti tietää! :) Reiättömyys olisi kyllä hyvä.

Annika kirjoitti...

Oi kyllä, puukenkä olis ehkä kaikkein tyylikkäin! Mulla on ollut puukengät ja niistä piti luopua kun on vähän nuljuavat nilkat. Vähän väliä astuin niillä jotenkin vinoon ja nilkat vääntyivät. Höh. :/

Anonyymi kirjoitti...

Hankin muutama vuosi sitten Florabest puutarhakengät Lidlistä, eikä maksanut paljon! Ovat ihan parhaat ja peittoavat Crocsit mennen tullen. Kärki on umpinainen, pinta samantapainen kuin Birkseissä, mutta kanta matalampi.Plussaa pestävästä pohjallisesta. Nämä ovat jatkuvasti käytössä kotipuutarhassa ja aina mukana maalla.

Annika kirjoitti...

Ah äh mä odottelin että niitä olisi kesällä näkynyt taas Lidleissä, olin nähnyt jossakin kuvan ja tuumannut että voisivat olla hyvät. Mutta ei näkynyt, piru vie!