2.2.2018

Pyrstö edellä puuhun: superhieno parketti


Viime päivinä olen pohtinut tulevan talon sisustusasioita. Se tuntuu vähän höpsöltä kun itse talosta eikä sen toimittajastakaan ole vielä tehty päätöstä. Mutta tarkoitus onkin nyt tämä: pitää pähkäillä otettaisko talon toimitus muuttovalmiina vai viittä vaille valmiina.

Alunperin olimme ehdottomasti sitä mieltä että mitä valmiimpi, sen parempi. Mutta sitten kävi ilmi että sisustuksen materiaalivaihtoehdot ovatkin muuttovalmiissa taloissa aika rajalliset. Se tuntui kieltämättä oudolta; itse talomallin muokkausmahdollisuudet ovat kaikilla firmoilla lähes rajattomat, mutta sitten yhtäkkiä sisustuspuolella tökkää. Oli pakko ottaa viittä vaille valmis toimitus vielä uudelleen pohdinnan alle. Se tarkoittaisi sitä että talo tulisi tehtaan toimesta ulkoa päin valmiiksi ja sisustuspuolen tekeminen jäisi sitten itse järkättäväksi. Sitten saisi tilailla materiaalit mistä lystää ja millaiset lystää, mutta meillä tarkoittaisi sitten erikseen urakoitsijan palkkaamista tekemään talo valmiiksi. Ja aika paljon enemmän hommaa itsellekin siis.

Jos taas pysytään muuttovalmiissa, täytyy tutkia saisiko talofirmojen matskuvalikoimista koottua sellaisen sisustuksen kuin halutaan. Siksi mietinkin vähän höhlästi nyt jo talon yksityiskohtia kaakeleista hanoihin ja pytyistä ovenkahvoihin.

Olisipa talofirmoilla joku välimuoto näistä kahdesta tomitustavasta. Sellainen "Sisustajan Muuttovalmis", jossa vaikka maksettaisi vähän ekstraa siitä että sisustusmateriaaleja saisi valita vapaammin. Ymmärrän että niiden tilailussa, sopivuustarkistuksissa ja varastoinnissa olisi silloin enemmän hommaa, mutta olisimme kuitenkin valmiita siitä vähän maksamaan että koko prosessi olisi meille huolettomampi.

No juu mutta se näistä pohdinnoista! Piti kertomani että taisin löytää nyt lattiamatskun joka taloon tulisi. Mulla on ollut etsinnässä parketti jossa olisi mahdollisimman samaa fiilinkiä ja sävyä kuin meidän nykyisen kaupunkikodin lipeöidyssä mäntylautalattiassa. Timberwisen valikoimista löytyy tosi hieno lehtikuusiparketti, jonka fiilis on just sopiva. Siitä on saatavissa useampaa sävyä, joista tuo kuvassa näkyvä Arctic osuu todella lähelle täydellistä. Se on siinä!

Nyt pitää sitten vielä pähkäillä mihin taloon ja millä keinoin tämä sitten lopulta asennettaisiin. Lehtikuusiparkettia ei muuten taida olla muuttovalmiiden talojen materiaalivalikoimissa kellään noista meidän kolmesta talofirmaehdokkaasta...

Jos siellä langoilla on talon rakentaneita joilla on tästä muuttovalmis-viittä vaille valmis -pähkäilystä kokemusta, niin ilolla kuulisin  miten sisustushommat ovat teillä ratkenneet!

1 kommentti :

  1. Meillä valmistuu muuttovalmis-talo ensi viikolla (!) ja näin jälkikäteen olisin valinnut sisustusvalmiin. Toki projektin koordinointi ja kuljetukset olisivat silloin siirtyneet meille. En kuitenkaan ajattele, että se olisi pllut aivan mahdottoman työllistävä vaihe, sillä päivittäin siellä tontilla tuli kuitenkin käytyä ja siivottua. Mutta olisin silloin voinut itse päättää valinnoista ja työnjäljestä. Nyt meillä on mm. eriväriset lukkorungot ja kahvat, lattiaan sopimattomat ovenaluskynnykset ja lattialistat suorakulmajiirissä. Olisin itse valinnut toisin ja yksityiskohdat häiritsevät paljon. Lisäksi ryönjälkeä ei voi ennalta tietää. Onneksi meillä oli tosi hyvä sisustusporukka, joka teki hyvää jälkeä, mutta esim. listoittajan jälki on epäsiistiä. Lisäksi valitsemamme talotoimittajan koordinointi ei ole ollut muutostilanteissa hyvää, joten olemme joutuneet valvomaan kuitenkin itse aika paljon, että oikeat asiat menevät oikeaan paikkaan (jos kuvasi pohjista ovat teidän vaihtoehdoista, niin meidän valitsemamme toimittaja on siinä joukossa).

    VastaaPoista