21.1.2018

Meillä on tontti!

Kuva: Kastelli-talot

Laitoimme kaupungin tonttiosastolle neljä tonttitoivettamme paremmuusjärjestyksessä ja jäimme jännityksellä odottamaan minkä niistä saisimme. Vastaus tulikin jo muutamassa päivässä. Kävi niin hyvin että kukaan jonossa edellämme olevista ei napannut ykköstoivettamme, siispä saimme sen meille kaiken mieluisamman maapläntin. Mahtavaa! Jännää että olemme koko tämän tonttiarvontahärdellin ajan tosi vahvasti nähneet itsemme juuri sinne asumaan. Eilen hurautimme autolla katsomaan rakennuspaikkaa. Oli kyllä mukava fiilis, vähän perhosia mahan pohjalla ja pieni hymyn kare molemmilla suupielissä.

Odotellaan nyt lyhytaikaisen vuokrasopimuksen papereita saapuvaksi. Sitten aletaan järkkäillä tontille maaperätutkimusta, jossa selviää miltä maatöiden ja paalutuksen kustannukset ihan oikeasti näyttävät. Jos ei mitään yllätyksiä siinä kohtaa tule enää vastaan, alkaa tämä rakennushomma ihan oikeasti tapahtua. Makustelen mielessäni tontin katuosoitetta. Sinnekö meidän posti todellakin jossakin vaiheessa sitten kulkee?

Asioiden etenemistä ootellessa olen jatkanut talomallien metsästystä ja vertailua. Toinen kolmesta talotoimittajavaihtoehdostamme on Kastelli. Heidän muuttovalmiiden valikoimasta talomyyjä ehdotti muokattavaksi pohjaksi City 157/186 -mallia. Talo tuollaisenaan ei herättänyt meissä mitään suuria intohimoja, mutta muokkaamalla siitä saisi tosi hienon. Tämän kohdalla pitää siis käyttää enemmän omaa mielikuvitusta ja tuumailla miltä se näyttäisi erilaisella pohjalla, ikkunoilla ja ulkoverhouksella.


Kuva: Kastelli

Kuva: Kastelli

Tätä pohjaa kyllä sorvattaisikin jonkin verran - onneksi niin voi aika vapaasti muuttovalmiissakin ratkaisussa tehdä. Näillä näkymin haluaisimme pyykkihommat ja saunatilat yläkertaan. Tuossa Cityssähän ne ovat lähtökohtaisesti alhaalla. Olkkarista ja keittiöstä tehtäisi varmaankin vähän tilavammat.

Tämä oli eka vaihtoehto josta pyysin tarjouksen jo tuossa joulun alla. Kastellin myyjä oli silloin ensi metreillä tosi paljon avuksi kun arvioi myös tuon talon päälle tulevia muita kustannuksia tällaiselle raksaummikolle. Näin jälkeenpäin kustannuksia tarkemmin tutkittuani hoksasin että hän oli vieläpä ihan tosi oikeilla suunnilla, vaikka noita tontista riippuvia menoja on todella vaikea etukäteen tietää. Taisi vankka kokemus puhua. Että kiitosta vaan sinne Herttoniemeen!

Seuraavaksi ohjelmassa lisää visiittejä talomyyjien pakeille ja talotoimittajien tekemien tarjousten vertailua. Toimitussisällöissä firmojen välillä on eroja ja siksi pitää olla erityisen tarkkana. Se mikä toisella kuuluu vakiotoimitukseen, on toisella saatavana vain lisämaksusta; niinkuin vaikka perustukset, terassit, kattoturvatuotteet, vähän paremmat saunan lauteet, mitä kaikkea näitä nyt on. Se mikä näyttää ensisilmäykseltä edullisimmalta vaihtoehdolta, ei siis välttämättä olekaan sitä. Ja toisaalta nopsasti katsottuna kalliimmalta vaikuttava voikin olla lopulta aika kohtuuhintainen. Niin, ja joskus edullinen on ihan oikeasti edullinen ja kallis on kallis. Olisipa näppärää jos talofirmoilla olisi noissa tarjouksissa joku yhteinen toimitussisältöstandardi...
 

6 kommenttia :

 1. Etenkin saunasta on kyllä ihana päästä suoraan vilvoittelemaan ulos - voisiko saunan lähelle tehdä yläkertaan vilvoitteluparvekkeen?

  En ole tähän pohjaan törmännyt aiemmin, mutta itse tykkäisin avartaa keittiön nykyisen eteisen tilalle, jolloin aulatila sulautuisi keittiön ja olohuoneen kanssa avaraksi, miltei viisikymmentäneliöiseksi tilaksi. Eteisen tekisin tuon työhuoneen tilalle. Siihen saisi rakennettua haaveeni, eli ulkovaatteille tarkoitetun vaatehuoneen. Itse eteinen säilyisi rauhallisena ilman kauheita naulakkohässäköitä ja toisaalta khh saisi olla enemmän puhtaan pyykin mekka.

  Kaikkien makuuhuoneiden oleminen samassa kerroksessa on miellyttävää, kun heti rakennusvaiheessa huolehditaan, että äänieristykset ja akustiikka yleensä ovat kunnossa. Itse olen käynyt kaksikerroksisissa taloissa, joissa yläkerran äänet kuuluivat vähän liian hyvin alas, vaikka ovet olivatkin kiinni. Vähän kuin huonosti äänieristetty kerrostalo.

  Ihanaa, että saitte haaveilemanne tontin! Siinä on jo johdatusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista, kivaa peilata omia tuumoksia jonkun muunkin pohdiskeluihin! :) Funtsaillaan vilvoittelua. Tää on tätä tasapainoilua että säästääkö partsissa ja kipittääkö alakertaan terassille vilvottelemaan... Eiköhän nämä ala tästä pian hahmottua kunhan rahakuviot tarkentuu. Mä olen myös miettinyt tuota äänen kulkua talossa, kerrosten välisen äänieristyksen lisäksi makkarit toisistaan erillään ja mahdollisuus sulkea olkkari/keittiö omaksi tilakseen ovella ovat mm. muistilistalla.

   Ja juu, tonttionnea oli kyllä! Aivan mahtavaa!

   Poista
 2. Onnittelut tontista! Mielenkiintoista näin rakennussuunnittelijan silmin seurata talovalintaanne. Oletteko pitäneet vaihtoehtona täysin yksilöllisen talon suunnittelua? Silloin saisi tilat ja neliöt kohdilleen ja talon voisi kuitenkin toteuttaa talopakettifirmojen kautta avaimetkäteen periaatteella. Ainakin näin nopeasti katsoen, tuntuu näissä malleissa olevan neliöitä aika reippaasti.

  Mukavan kutkuttavaa suunnitteluaikaa teille ja kaikkea hyvää projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Elina! Kivaa kun seuraat :)

   Tässä vaiheessa on kai periaatteessa vielä kaikki vaihtoehdot auki, mutta mun täytyy sanoa että yksilöllisesti suunnitellun tekeminen tuntuu nyt meille vaikeimmin lähestyttävältä suunnalta. Tilanne olisi ehkä eri jos olisi jo tiedossa sopiva arkkitehti (tuttavapiirissä tai hyvät suositukset/kokemukset/esimerkit tuttavapiiristä). Mutta arkkitehtien vertailu "sokkona" hinnoittelunkin suhteen tuntuu aika urakalta näin tyhjästä lähtien. Ehkä tartuttais siihen hanakammin jos tuntuisi ettei valmistaloista löydy muokkaamallakaan mitään. Mut nyt vaikuttaa siltä että oikein hyviä vaihtoehtoja meidän budjettiin ja noihin vaadittuihin neliöihin löytyy valinnanvaikeudeksi asti.

   Tähän ajatteluun kuitenkin uusia näkökulmia aina vastaanotetaan! :) Ja kiitos, on nää kyllä kutkuttavia hommia!

   Poista