9.11.2017

Mikä matoista kaunein - arvonta!

Kaupallinen yhteistyö: Finarte


Onkohan kotkalainen sympaattinen mattofirma Finarte teille jo tuttu? Jos ei niin tutustukaapa, tosi kauniita mattoja ja ihana lämminhenkinen meininki! Tähän meininkiin liittyen päätimme Finarten kanssa lyödä hynttyyt yhteen ja tehdä teille vähän silmänruokaa. Miltä näyttää sama tila viidellä eri matolla? Miten huoneen fiilinki muuttuu vain mattoa vaihtamalla? Tätä testailin viime viikonloppuna Vihreän talon olohuoneessa. Mulla oli kyydissäni viisi ihanaa lainamattoa Finartelta ja niitä kaikkia mallailin ja kuvailin olkkarissa. Näiden kuvien lomassa on myös tiedossa kiva arvonta jossa voitte kertoa mikä matoista on teidän omaan silmäänne kaunein. 

Yllä olevissa kuvissa on heti ensimmäinen ehdokas.

1. NAKURU

Nakuru on villainen kelim jonka on suunnitellut Afrikan maaväreistä inspiroituneena eettinen designyritys Mifuko. Kauniit harmaansävyt yhdistettynä mustaan ja lystikkään epäsymmetriseen vinoneliökuvioon. Tosi tyylikäs ja samaan aikaan minusta hiukan leikkisä. Harmoniset ja rauhalliset sävyt mutta sitten kuitenkin joku sopiva juju!



2. MOMBASA

Mombasa on myöskin Mifukon suunnittelema Afrikka-inspiroitunut villainen kelim. Tässä matossa on aivan herkut voimakkaan mausteiset värit viritettynä muutamalla viileämmällä sävyllä. Kuvio on tässäkin matossa ruudukas ja elävän epäsymmetrinen. Teki olkkariin heti ihanan lämpimän ja tunnelmallisen fiiliksen.



3. NORM

Tämäkin matto on täyttä villaa. Norm on kudottu hauskasti vertikaalisesti niin että maton kudontaraidat näkyvät leveyssuunnassa. Norm:ia saa useammassa värissä, mä valitsin kuviin tuollaisen hempeän vaaleanpunertavan. Toi olohuoneeseen sopivasti pehmeyttä, mutta ei vienyt huomiota kalusteilta ja muilta yksityiskohdilta - sopii siis huipusti jos tykkää että matto on huoneessa huomaamattomammassa osassa. Saa myös tosi isossa 2x3m koossa, kokoaa kalusteet kauniisti yhteen.



4. BIRGITTA

Pitihän mun ilman muuta valita joukkoon mukaan myös perinteiseen malliin kudottu mattokin! Tämä puuvillainen kaunotar on nimeltään Birgitta ja se on Eija Rasinmäen suunnittelema. Birgitta on minusta luonnossa jotenkin VIELÄ  kauniimpi kuin kuvissa. Paksu ja tosi ryhdikäs matto, ihanat maanläheiset värit. Kaunis kuvio on läheltä katsottuna koristeellinen, mutta kauempaa pelkistetymmän leveäraitainen. Tämäkin minusta ihanin jättikoossa 2x3m, virittää koko huoneen jotenkin "kokonaisemmaksi".



5. SUOVILLA

Ja viimeisenä käsin solmittu Suovilla -lampaanvillamatto Marianne Huotarin suunnittelemilla syvän vihreillä kuvioilla. Tätä on saatavilla myös niin että pohja onkin vihreä ja kuviot valkoiset. Unelmanpehmeä ja lämmin. Letitetyt hapsut ovat tosi kauniit ja täydentävät kivan paimentolaisfiilingin tähän mattoon. Voisi ajatella että vihreäkuvioinen matto olisi hankala yhdistellä sisustukseen, mutta eipä olekaan. Tuossa on juuri sopivasti sellaista klassisuutta ja perinteisyyttä että näkisin että sopii monenlaiseen ympäristöön ja kestää hienosti aikaa.

----------

Ja sitten siihen arvontaan. Kaikki viisi mattoehdokasta solahtivat olohuoneeseen muitta mutkitta ja jokainen toi huoneeseen omanlaisensa tunnelman. Minun on tosi vaikea sanoa mikä näistä olisi lopulta kaunein. Sanokaa te!
 
Kerro kommentoimalla tähän postaukseen tiistaihin 14.11. mennessä mikä näistä viidestä matosta on sinun silmääsi kaunein ja voit voittaa 150 euron lahjakortin Finarten nettikauppaan. Jos kommentoit anonyyminä, keksithän itsellesi nimimerkin jotta erotut muista nimettömistä. Ja jätä halutessasi kommentin mukana sähköpostiosoitteesi, se nopeuttaa voittajan löytämistä arvonnan päätyttyä.

Tässä vaihtoehdot vielä kerran:

1. NAKURU
2. MOMBASA
3. NORM
4. BIRGITTA
5. SUOVILLA

Voittaja julkaistaan täällä blogissa ensi keskiviikkona 15.11. Silloin kannattaakin muuten olla kuulolla, luvassa on Finartelta jotakin joka ilahduttaa muitakin kuin arvonnan voittanutta.

Sitten vain mattokaunottaria vertailemaan ja kommentoimaan - onnea arvontaan!

EDIT: ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT, VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN!