8.11.2017

Elukat olkkarissa


Kaapin päällä on musta korppi ja sohvanmutkassa pieni koira, siinäpä mökin olkkarin elukkakanta viikonloppuna. Pikkukoirien mökkeily koostuu pääasiassa nukkumisesta. Hereillä olon hetket kuluvat herkkuja kerjäten tai ulkona nuuskien. Muut ajat vedellään hirsiä lampaantaljalla, lempipieluksella. Taljan ja tyynyjen mutkaan on hyvä maastoutua kuorsailemaan. Korppi vahtii.

Joku joskus sanoi että lintu sisätiloissa tuo vanhan kansan mukaan epäonnea, kuultuaan että meillä on mökillä kaapin päällä täytetty musta korppi. Epäonnea on kyllä elämässä viime vuosina riittänyt (jos kohta sen vastapainoksi onneksi onneakin). Mutta johtuuko se sittenkään tuosta kirppikseltä löytyneestä lintuvanhuksesta? Mistä tietää syyttääkö vastoinkäymisistä sitä vai jääkaapissa lotkottavaa kanafilettä? Vai onko syy makuuhuoneen kiurukuvioisen tapetin? Ehkä se on kuitenkin niin että epäonnea ja onnea tulee ja menee, eikä näistä liikkeistä kannata sinänsä ketään tai mitään syyttää.

3 kommenttia :

 1. Olipa mukava kirjoitus!
  Tällaisia tuokiokuvia on mukava lukea, ihan kuin olisi lukenut pienen tarinan. :)

  VastaaPoista
 2. Itse pitkään haaveillut mustasta korpista. Voisko tuo lintu sisätiloissa tarkoittaa elävää lintua? Nimittäin kun elävä lintu lentää sisään, yleensä se hädissään kakkii ja sehän on varsin epäonnista..

  VastaaPoista
 3. Oi, tuo korppi on niin upea! Onneksi vanhan kansan uskomukset korpista voi sivuuttaa olan kohautuksella, kun tuo viisas ja oppivainen lintu on noussut ihan uudelle tasolle mm. nykytutkimuksen myötä ja onhan se merkinnyt muualla myös juuri viisautta ja luovuutta. Toki, ymmärrän myös, että vanhat uskomukset istuvat lujassa ja osa ihmisistä ihmettelee esim. mun korppihuumailua.

  VastaaPoista