1.7.2017

Kirppislöytö --- Nanny Stillin Sulttaani -viinilasitAah kesä ja rompetorisesonki kuumimillaan! Niitä on nyt pitkin Suomea ja mökin lähiseuduillakin harva se viikonloppu. Pienet rompetoritapahtumat ovat siitä kivoja että paikalliset ihmiset ovat kokoontuneet myymään varastoistaan ylimääräistä pois ja hinnat ovat kohdallaan. Joskus kyllä niissä isommissakin häppeningeissä tärppää.

Tänään ostin pikkupaikkakunnan rompetorilta itselleni mukavaan hintaan lahjaksi vähän kotimaista designlasia, sitähän mä vähän niinkuin keräilen. Tällä kertaa neodyymin (vai ametistin?) väristä Riihimäen lasia, Nanny Stillin Sulttaani-sarjan viinilaseja. Sulttaania on valmistettu Riihimäellä käsin puhaltamalla 60-luvun lopulla, ovat siis hyvin säilyneet viiskymppiset. Ah kotimainen käsin puhallettu lasi, niin kaunista! Löydöt piti heti mökin kuistilla nostaa pakkauslaatikosta ikkunan karmille kimmeltämään.

Kotimaisista lasiesineistä löytyy pilvin pimein kaikkea hienoa keräiltävää, mutta mä keskityn sellaisiin astioihin joita varmasti tulee käytettyä. Toki värikäs designlasi on vitriinissäkin kaunista, mutta mä tykkään että keräilyn itu on nimenomaan siinä että esineitä saa ihailla ja hypistellä  päivittäisessä käytössä. Nämä Sulttaani-viinilasit ovat juuri sellaiset jotka eksyvät varmasti usein hyllyltä käteen ja kattauksiin. Testattiin jo vesilaseinakin, kauniit kuin mitkä.

Laseja on yhdeksän kappaletta. Pariton määrä on ehkä vähän hupsu, mutta eipä hupsuta enää sitten kun yksi lasi kuitenkin jossakin vaiheessa käytössä rikkoutuu.


4 kommenttia :

 1. Pariton määrä on yhtä kuin tarina :) Kauniita laseja ja hyvä löytö! Mä juuri ihastelin omiani viinilaseja, jotka oli löytö. Ihan vaan italialaisia, mutta kauniit. Olipa hauska tähän perään lukea sun löydöstäsi :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat lasit, kaunis muotoilu niissä <3 Aurinkoista sunnuntai aamua ja kivaa heinäkuuta :)

  VastaaPoista
 3. Vau! En ole noita koskaan nähnyt...

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit lasit! Ja todellakin suomalainen vanha lasi on upeaa.

  VastaaPoista