26.5.2017

Vesiastia mökkikeittiöön


Meillä on mökillä kantovesi ja juomavettä kuskataan kaivon vesitilanteen mukaan toisinaan kaupungistakin. Tähän asti (eli aika monta vuotta) juomavesi on säilytetty muovitonkassa tiskipöydän nurkalla. Eikä ole edes hankittu sellaista hanallista tonkkaa, vaan käytetty ihan niitä kaupan lähdevesitörppöjä joissa tarttee ensin kiertää korkki auki ja sitten kaataa. Mutta nyt! 

Mietin ääneen Parolan aseman Katjalle että olispa hienoa löytää mökin keittiöön sellainen hanallinen lasipurkki jossa ei olisi mitään ylimääräisiä krumeluureja. Sellaisia malleja löytyy paljon joissa on jonkinlaista tekstiä kyljessä ja sellaista en nyt halunnut. Pitäisi vetää ainakin viisi litraa ja halpakin pitäisi olla. No Katjaltahan tuli sitten hanapurkkivinkki kuin apteekin hyllyltä: tällainen hieno yksinkertainen kuusilitrainen malli löytyy Finnmarin myymälästä hintaan 12,90. Sellaisen kävinkin sitten heti ostamassa.

Nyt vettä saa kyökissä lasiin, kahvipannuun ja hammasmukiin YHDELLÄ KÄDELLÄ. Miten ylellistä! En voi kuin ihmetellä miten jaksettiin niin monta vuotta (melkein yhdeksän) niiden korkillisten purkkien kanssa puljata. 


10 kommenttia :

Maiju / Lempipäiväni tänään kirjoitti...

Kaunis ja käytännöllinen! Mä ajattelin hankkia torpan "keittiöön" lavuaarin yläpuolelle sellaisen peltisen hana-astian. Se olis helppo täyttää kantovedellä ja siinä olis kätevä huuhtasta kädet ja vaikkapa perunat. Lavuaarista menee poistoputki likavesisankoon, jonka sisällön saa käydä kippaamassa tuvan nurkalle.

Riikka kirjoitti...

No onpa kyllä kaunis, ja edullinenkin vielä! Muutenkin on niin ihania astioita näkyvillä näissä kuvissa ettei voi kuin ihastella. Sulla on kyllä tosi hyvä maku!

Punainen Pihlaja kirjoitti...

Kaunis vesisäilö! Meillä näistä vastaavista vaan tahtoo pettää aina tuo hanaosa. Onko tässä hana muovia, ja vaikuttaako kestävltä?

Annika kirjoitti...

Kuulostaa myös tosi kauniilta suunnitelmalta!

Annika kirjoitti...

Ooh, no mutta kiitos Riikka!

Annika kirjoitti...

Muovia on hana tuossakin. Varmasti on rimpulampi kuin jos olisi metallinen, saas nähdä ajan kanssa miten kestää käyttöä.

Unknown kirjoitti...

Enpä tiennyt, että moisia on olemassa. Meillä on saaressa käytössä vain muovitörppöjä. Täytyypä laittaa ostoslistalle. Onhan tuo paljon kauniimpi, kuin ruma muovinen:)

Stella kirjoitti...

Tuollainen mullakin on haussa, mutta vielä toivoisin että löytäisin sellaisen jossa hana ei olisi muovia

Annika kirjoitti...

Juu kyllä keittiö heti siistiytyi kun muovitötteröt lähtivät, kannatti hankkia tämä!

Annika kirjoitti...

Jeps, metallihana varmasti kestäisi vielä pitempään. Ei ole mulla tullut vastaan sellaista yhdistelmää että olisi pelkistetty ulkomuoto ja hana metallia. Mutta varmasti sellaisiakin jossakin lymyää.