22.5.2017

Millaisilla patjoilla mökillä nukutaan?


Kaupallinen yhteistyö: Familon

Millaisilla patjoilla mökillä nukutaan? No ainakin meidän mökillä tilanne on tämä: patjoja on haalittu sieltä täältä. Kaupungissa vuosia käytetyt patjat ovat löytäneet maalta loppusijoituspaikan. Joitakin on ostettu poistopisteen alesta sillä perusteella mitä siellä on sattunut olemaan. Patjoille yhteistä on se että niitä ei ole valittu nukkujansa mukaan, vaan niiden päätyminen taloon on ollut sattuman sanelemaa. Osa niistä on ollut käytössä jo reilusti yli kymmenen vuotta ja ovat käyttöikänsä päässä. Sitä-sun-tätä -patjojen haaliminen landelle on ollut taloudellinenkin ratkaisu, mutta nyt on tullut korkea aika alkaa katsoa vähän tarkemmin millä siellä nukutaan.

Nyt kun olemme kaupunkikodissa nukkuneet oikeasti hyvin valituilla patjoilla, hoksasimme maalla yötä ollessa että siellä patja-asiat voisivat todella olla paremmin. Eron aamulla kankeana sängystä noustessa totisesti huomaa nyt kun on vertailukohtaa. Mutta eikös mökillä loma-aikoina just olisi mahtavaa nukkua tosi tosi hyvin ja herätä levänneenä, ja siksi juuri siellä patja-asioihin kannattaisi satsata? Päätettiin aloittaa pikkuhiljaa mökkipatjojen päivittäminen. Ensimmäisenä uusimisvuoron saivat yläkerran makkarin patjat. Mökkipatjahankeen myötä vinkkaan teille nyt pari juttua yhteistyössä Familonin kanssa.Ensinnäkin tämä huippu säätöpatja. Patjan sopivuutta on mun mielestä aika hankala arvioida kaupassa kertamakaamisella. Ja toisaalta patjatarpeet saattavat myös vaihdella tilanteen mukaan - jos vaikka on kasvava nuori tai painoa muuttava aikuinen (köh köh). No kah, nytpä tiedän että on olemassa tämmönen Ergo Aeroflex -patja jossa tuota kovuutta voi itse säätää. Patjan suojus avataan vetskarilla ja pintapehmuste nostetaan sivuun. Säätökolmioita lisäämällä, poistamalla tai siirtämällä patjaan saa kovuutta sinne minne tarvitaan ja pehmeyttä kaivattuihin kohtiin. Mä tein niin että ensin otin kaikki kolmiot pois ja testinukuin pari yötä. Sitten tiesinkin mihin kohtiin kaipasin napakampaa alustaa ja suikkasin kolmiot sopiville paikoilleen. Ja jos alkaa tuntua että vielä voisi säätää niin ei muuta kuin kolmiot taas liikkeelle. (Mietin että tuollainen olisi vieraspatjana kesähuoneessakin aivan luksus, kesävieraalla olisi mahis säätää patjaa tarpeen mukaan ja nukkua kylässäkin hyvin. Täytyypä miettiä jos siihen tarkoitukseen sijoitettaisiin... Tuo säätöpatja olisi nyt Familonin verkkokaupassa messevässä alessakin.)Ja sitten toinen vinkki, nimittäin sijauspatjasuositus lämpimiin kesäöihin. Tätä petaria on meidän taloudessa alettu kutsua hellittelynimellä nuudelipatja, mutta sen oikea nimi on Ergo Breathair. Nuudelinimitys tuli tuosta patjan sisuksesta joka on tuollaista tosi ilmavaa spiraalikuitua. Petari siis hengittää tosi hyvin ja pysyy raikkaana mökkiolosuhteissakin. Tämmöselle kuumaveriselle hikoilijanukkujalle erityisen hyvä - kaikkina vuodenaikoina. Mä painan ehkä n. 60kg ja mun alla tuo petauspatja on mukavan napakka. Spiraalikuitu on elastista ja joustaa kyllä jonkin verran nukkujan alla. Koko hoito on helppo pestä. Päällinen irtoaa vetskarilla ja sisällä olevan kevyen spiraalikuidun voi vaikka suihkutella vedellä puhtaaksi jos tarvis on. Vihreä talo on talvisin kylmillään ja mietinkin että vuoden mittaan vaihtelevan kosteassa mökki-ilmastossa tuo sisus on varmaankin myös aivan omiaan. 

Tässäpä nämä pari tärppiä. Jos olet vailla lisää tuotevinkkejä kesäuniin niin Familonin sivuilta löytyy.
 


Yläkerran makkarin patja-asiat siis nyt erinomaisessa kunnossa. Tätä hanketta täytyy ilman muuta laajentaa talon muihinkin sänkyihin ajan kanssa ja lompakon niin salliessa. Siksikin että nukumme tilanteen mukaan aina vähän eri puolilla taloa; nyt pikkumussukan kanssa väliaikaisesti alakerran makkarissa ja kovilla helteillä kesähuoneessa talon pohjoispuolella. Ja jos emme jossakin sängyssä itse nukuskele, niin siellä nukkuu hyvin todennäköisesti joku talon monista kesävieraista. Tähtäimessä hyvät mökkiunet aina kaikille!


2 kommenttia :

  1. On se kyllä kumma, että meilläkin patja-asiat ovat kyllä siellä sitten-joskus-listalla, vaikka lähes puolet päivästä vällyjen välissä viettääkin. Olen luvannut itselleni että se sitten-joskus-hetki koittaa, kun yläkerrasta saadaan makuuhuone meille rempattua. Mutta katsotaan sitä sitten-joskus.. :- )

    VastaaPoista
  2. No sano muuta. Patja-asiat on aina vähän isompi investointi, joka ei kuitenkaan sisustuksen ulkomuotoon juuri vaikuta - siksiköhän niin monet muut kodin hankinnat menevät nukkumiskamppeiden edelle... Mutta sitten kun on tuliterät patjat niin gyl kelpaa! Tsemppistä sinne teille remonttiin, sitä on ihan huippukivaa seurata :)

    VastaaPoista