26.4.2017

Kurkkaus pinnasänkyyn ja petivaatevinkkejä vauvalle

Kaupallinen yhteistyö: Familon


Perheen pienelle nukkatukalle löytyi mökkipinnasänky Ikean poistonurkasta kakskymppisellä. Sen pintaan sipaisin kauniin harmaan sävyn, jotta se paremmin maastoutui talon moniin väriympäristöihin. Alakerran siniseen makuuhuoneeseen tehtiin nyt väliaikaisesti nukkumapaikat koko porukalle. Iso sänky töräytettiin siis keskelle huonetta, ikkunan alle. Pinnasänky laitettiin seinän viereen, lähelle tapetin monia kiurun ja kellon kuvia. Pinnasängyn viereen ripustin yölampun, laitoin lastutuolin nukuttajaa ajatellen ja ripustin kattoon hyttysverkon. Sillä ei kylläkään varsinaisesti torjuta hyttysiä, tehtiin vain tuosta nukkumasopesta kotoisampi.

Vauvan uni se tuntuu olevan mystinen ja alati muuttuva asia. Tähänastisella kokemuksella jo tiedän että erilaisia vaiheita tulee ja menee, monenlaiset asiat valvottavat ja monet asiat laittavat nukkumaan kuin tukki. Hampaita putkahtelee kutinan ja jomotuksen saattelemana, liikkumaan oppiminen tekee öistä aerobicciä. Unet ilmaantuvat mukaan nukkumakuvioon ja saattavat itkettää joskus - ketäpä eivät. Ja sitten toisinaan ei pinnasängystä koko yönä kuulu muuta kuin tasaista tuhinaa.

Arvoituksellisuutta tässä hommassa siis piisaa reilusti luonnostaan. Päätettiin että jos vain jollakin voi vauvan hyvää unta edesauttaa, niin toimitaan. Yksi tekijä on tietty se mitä on sängyssä ihoa vasten ja selän alla. Jos pinnasänky onkin monissa käsissä kulunut mallikappale niin petivaatteet ovat nyt hygieenisesti tuliterät. Nytpä kirjottelen niistä tarkemmin mukavassa yhteistyössä Familonin kanssa. Jos siellä ruudun takana on pienten ihmisten vanhempia ja vauvan nukkuma-asiat kiinnostavat niin tästä eteenpäin luvassa hyvää infoa:

Vaikuttaisi siltä että kaiken kaikkiaan lapsonen nukkuu maalla paremmin kuin kaupungissa. Liekö osin syynä hengittävä vanha rintamamiestalo, jonka raitis sisäilma nukuttaa helposti pitkään ja sikeään yöuneen isommankin ihmisen. Osuutensa kuitenkin varmasti on nyt noilla hyvillä sänkykamppeillakin: ergonomisella patjalla, nukkumismukavuutta lisäävällä petarilla, lämpöä tasaiseksi jakavalla peitolla ja ihoa vasten huippupehmeillä lakanoilla.

Tuossa vauvanpatjassa on sellainen painoon ja lämpöön mukautuva älypehmuste. (Nukun älypehmusteella itekin kaupungissa ja se on ollut aivan huippu.) Nukkatukan patjan päälle sujautin vielä erillisen patjansuojuksen monenkirjavien kosteusvahinkojen varalta. Se on hengittävä ja ainakin mun hyppysiini tuntuu aika paljon huomaamattomalta ja mukavammalta kuin sellainen muovitettu froteesuoja joka kaupunkipinnasängyssä on. Tarttee varmaan hankkia siis kaupunkiinkin tämä. Patjasta päällisen ja kaikki muut vuodevaatteet petaria, peittoa ja tyynyä myöten voi pestä kuudessakympissä ilman että ne siitä miksikään kulahtavat tai nyppyyntyvät - välttämätön ominaisuus, sanoisin.

Lakanat ovat puuvillasatiinia ja melkein yhtä pehmeät kuin pikkumussukan itsensä iho. Erityiskiitos Familonille tuosta simppelistä valko- ja harmaapohjaisesta kuosista; ovatpa vaan vauvan lakanoiksi kivan tyylikkäät ja monensorttiseen ympäristöön yhdisteltävissä. Kuljin tuon kuosin kanssa ympäri taloa ja koklasin, se sopii ihan jokaiseen tapettiin jota meiltä löytyy. Ja niitähän löytyy. Nuo kaikki lastenkamppeet, patjat, peitot, lakanat ja muut löydät Familonin sivuilta tuolta - siellä on nyt lastenpatjat ja petarit sopivasti alennuksessakin!

Äitienpäivä on ihan kohta. Mulle se on ihka ensimmäinen ja siksi varmasti kummemmitta seremonioittakin ikimuistoinen. Lahjaksi en toivo sen suurempaa kuin ruokakunnan kaikkiin sänkyihin oikein paljon makeita ja pitkiä unia. 


3 kommenttia :

 1. Ihana äitienpäivätoive sinulla! Hyvät unet ovat kultaakin kalliimmat. Suloisesti kutsut pientänne nukkatukaksi ja pikkumussukaksi. Tulee ruudun tällä puolellakin lämmin olo. Tekstisi palauttaa mieleen omien lasten vauvavaiheet. Jossain vaiheessa meilläkin noustiin lähes läpi yön pinnasängyn laitaa vasten seisomaan. Nyt kasvaa parransänki, iho kukkii ja unta riittäisi teineillä pitkälle aamupäivään (kasvaminen vaatii tässä vaiheessa paljon unta). Hellyys täyttää äidinsydämen edelleen voimallisesti. Ihanaa ensimmäisen äitienpäivän odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Eipä taida kulua aikaakaan kun tuo nukkatukkakin on yhtäkkiä teini. Yritän mielessäni hidastella näitä vauvahetkiä...

   Poista
  2. Hidastele, hidastele ihmeessä. Kuulostaa kliseeltä, mutta aikaa ei saa takaisin ja parasta, mitä nukkatukka voi saada, on aikaasi. Teini-ikä tulee ajallaan, niinkuin kaikki muukin. Nyt on nyt ja juuri oikea hetki vauva-ajasta nauttimiseen.

   Poista