21.4.2017

Fenkolinen avokado-artisokkasalaatti



Fenkoli on alkanut maistumaan oikein olan takaa. Aiemmin sitä on tässä taloudessa laitettu jo ainakin uuniin ja leivän päälle. Pääsiäisenä tehtiin tosi hyvä fenkolinen salaatti, tässä tulis siihen nyt ohjetta.

Ohje on peräisin Jonna Vormalan Jäävuoren huippu -salaattikirjasta. Huippu kirja, sanon minä. Yksi parhaista kirppislöydöistä viime aikoina, nappasin sen ystävän kotikirppiskasasta. Muutama salaatti on siitä nyt testattu ja ne ovat kaikki olleet hyviä. Tykkään kekseliäiden salaatti-ideoiden lisäksi erityisesti siitä että kirjan reseptit on järkätty sesongeittain. Kun katsoo ohjeen vuodenajan kohdalta, tietää että aineksia saa taatusti kaupasta parhaimmillaan.

Tätä salaattia landella tehdessä unohtui kirja kaupunkiin, joten ohje on mun oma versio - ei se kuitenkaan paljon alkuperäisestä poikkea ja on superhelppo. Ainekset ovat suurin piirtein kirjan ohjeesta suoraan. Oli aivan älyttömän hyvää pääsiäislampaan kaverina ja näkisin että tuota voisi rouskutella sellaisenaankin, vaikka alkupalana.

Fenkolinen avokado-artisokkasalaatti

200g artisokan sydämiä (esim. Pirkka Parhaat)
2-3 avokadoa
2 isoa fenkolia
1/2 sitruunan mehu
reilu loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 dl lehtipersiljaa silputtuna

Leikkaa fenkolit ohuiksi siivuiksi. Lorauta päälle sitruunamehu ja oliiviöljy, ripottele hiukan suolaa ja mustapippuria. Sekoittele ja anna marinoitua hetki. Pilko avokadot kuutioiksi ja artisokan sydämet pitkittäin kuuteen osaan. Silppua lehtipersilja. Kokoa fenkoli, avokadot ja artisokat salaatiksi vadille. Ripottele päälle lehtipersilja.

Tämä salaatti ei tarvitse sen kummemmin kastiketta, on ihanan mehukas tuollaisenaan. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti