8.1.2017

Kaupunkikodin kaakeliuuni


Kylmä vihmoo sisään vanhan talon haperosti tiivistettyjen ikkunoiden rakosista. Silloin laitetaan takkaan tuli, kuppiin tee ja siirretään tiivisteiden uusimisen miettiminen lämpimämpiin aikoihin. Sopiva kookas halkokori on ollut etsinnässä jo hetken kaakeliuunin kylkeen. Pitää odotella että se kävelee jossakin vastaan. Sillä välin halot pysyvät roskineen tuossa Ikean korikassissa.

Tämä kaakeliuuni on kyllä tämän meidän kaupunkiasunnon sydän. Kuulin sellaisen tarinan että tämä komea uuni olisi korvannut tässä asunnossa alunperin olleen vaatimattomamman kaakeliuunin, kun tuli saataville kaupungissa käytöstä poistetusta pankkisalista. Ihmeteltiinkin miten kansallisromanttisessa talossa on tämän tyylinen (ehkä uusrenessanssia?) uuni. Tuo tarina sen selittäisi jos pitää paikkansa.

4 kommenttia :

 1. On se kaunis! Tuo vihreän sävy on upea. Täälläkin tuuli tuivertaa ikkunoiden välistä sisään, mutta onneksi takka lämmittää.

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä upein kaakeliuuni mitä olen vähään aikaan nähnyt!

  VastaaPoista
 3. On se kyllä komea! Meillä ihan toisenlaiset kakluunit, mutta rakastan niitä yli kaiken. Tuota tunnelmaa ei saa millään muulla kuin alkuperäisellä ihanuudella. Tässä meidän uunit: https://goldencupole.blogspot.fi/search/label/Kaakeliuuni

  VastaaPoista
 4. Useinko lämpiää? Monesko kerta tänä talvena? Missä säilyttäen puut?

  VastaaPoista