1.12.2016

Kirjasuositus: Armas aika - intohimona joulu


Ostin itselleni viime joulun alla lahjaksi Antti Kauppisen, Paavo Halosen ja Ulla Kokin laatiman kauniin joulukirjan Armas aika - intohimona joulu. Lokakuussa jo nostin sen taas hyllystä esille ja aloin katsella kauniita kuvia ja imeä niistä hissuksiin lähestyvän joulun tunnelmaa. Yleensä en sesonkiin sidotuista kirjoista hirveästi ole perustanut, mutta tuntuu että tämä kirja tulee kestämään selauksessa vuodesta toiseen. Ensinnäkin kirjan ruokaohjeet ovat ihanan epätyypillisiä - ja samaan aikaan tosi tosi traditionaalisia. Visuaalisesti kirja on hienon huoleton, mutta harkittu. Se ei mun mielestäni yhtään ehdota suorittamaan joulutunnelmaa, vaan tekemään itselle rakkaista esineistä ja perinteistä rennon sekoituksen. Sen sivuilla keskitytään ennen kaikkea syömää joulunpyhinä hyvin, ja nauttimaan joka hetkestä - omannäköisesti. Kirjaa lukiessa voi kuulla sen tekijöiden äänen, joka on lämmin ja humoristinen. Himmelin teko-ohjekin alkaa: "Kylvä syysruis. Muista että syysruista ei pidä kylvää hallavalle alankopellolle, ettei pakkanen tai jääpolte tuhoa satoa."

Jos tämä joulukirja tulee teille jossakin vastaan niin selatkaapa. On ihana. Olen kuullut kerrottavan että samalta tekijäkaartilta on tulevaisuudessa ilmestymässä myös kesäelämään sijoittuva kirja - enpä malta odottaa! Sen tyyli osuu ihan varmasti makuhermooni myös.

2 kommenttia :

  1. Tämä jäi joulukirjakseni ja saa olla sitä loputtomasti♥

    Mukavaa joulukuuta!

    VastaaPoista
  2. PS. Se Armas aika, joka on suvikirja, löytyy jo kannellaan ja nimellään blogini kurkistuksesta ensi vuoteen eli sellainen on tulossa!

    VastaaPoista